Jak prawidłowo podłączyć SBW-01, aby działałby czyjniki otwarcia.

MichałZZ

Podłączyłem urządzenie SBW-01 do bramy HORMANN, ale ikony w aplikacji nie pokazują mi czy brama jest otwarta czy zamknieta. Pewnie mam źle podłączone IN1 i IN2. Ewentualnie gdzieś to się programuje, ale nie wiem gdzie.
Proszę o pomoc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Odłącz IN1 od A2 i przepnij IN2 do IN1.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
MichałZZ

Zmostkowałem IN1 z IN2, a IN1 jest w szarej skrzynce 24V.
Niestety nie zmienia ikon 😭
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MichałZZ

Wszystkie DIPy OFF - jeśli to ma jakieś znaczenie.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sorry nie zwróciłem uwagi, że to SBW-01 z którym nie będzie to poprawnie działać.
Trzy rozwiązania.

1. Zmiana SBW-01 na SBW-2
2. Dodanie dodatkowego przekaźnika (viewtopic.php?p=50322#p50322).
3. Zastosowanie kontaktronu.

W przypadku 1 i 2 DIP B ma być ustawiony na ON. Horman Sygnalizuje zmianę stanu zerem więc podłączasz przekaźnik lub SBW-02 pod prawy zacisk w szarej kostce.

No i na koniec. W cloud powinieneś powiązać czujnik otwarcia z kanałem sterującym (domyślnie tak jest). Wtedy w aplikacji nie będziesz widział "luźnych" czujników.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
MichałZZ

Zastosowałem przekaźnik rolpol GZT80 i działa idealnie zgodnie z oczekiwaniami. Teraz będę walczyć z usunięciem ikonki w aplikacji aby została tylko ta bramowa. Dzieki Zbyszek za pomoc! Chętnie postawiłbym Ci piwo :)

PS. Jest jakaś funkcjonalność żebym postał wiadomość push lub SMS ze np. „Brama otwarta”?

Return to “ZAMEL SBW-01”