OLED / LINKI BEZPOŚREDNIE - PROBLEM na OLED - BRAK CIŚNIENIA

QLQ

Mam dwa kanały: temp i wilg oraz ciśnienie - w app jest wszystko ok - pokazuje ciśnienie, temp i wilgotność. Ale na OLED 0,96 nie ma w ogóle trzeciej pozycji "kropki" i NIE WYŚWIETLA CIŚNIENIA - są tylko dwie. Zgodnie ze screenem
Clip_4.jpg
.
A na wyświetlaczu :
20220918_160305.jpg
.
EDIT:
jak wezmę zamiast ciśnienia licznik energii na wyświetlaczu oled jak najbardziej jest temp, wilg, napięcie , prąd, moc
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by QLQ on Sun Sep 18, 2022 4:35 pm, edited 1 time in total.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
dobo

Mnie tam działa mam wersję v4.16.3 ale twoja jest chyba inna bo w mojej nie ma tej lini pod zasięgiem.
Ale najpierw mam temperaturę + wilgotność, a potem ciśnienie
Nie sprawdzałem czy zmiana kolejności ma wpływ.
krycha88
Been thanked: 5 times

Dla LCD poprawiłem a dla OLEDa jeszcze nie :)
https://gui-generic-builder.supla.io/
krycha88

QLQ wrote: Sun Sep 18, 2022 2:04 pm Mam dwa kanały: temp i wilg oraz ciśnienie - w app jest wszystko ok - pokazuje ciśnienie, temp i wilgotność. Ale na OLED 0,96 nie ma w ogóle trzeciej pozycji "kropki" i NIE WYŚWIETLA CIŚNIENIA - są tylko dwie. Zgodnie ze screenem
Clip_4.jpg
.
A na wyświetlaczu :
20220918_160305.jpg
.
EDIT:
jak wezmę zamiast ciśnienia licznik energii na wyświetlaczu oled jak najbardziej jest temp, wilg, napięcie , prąd, moc
Poprawiłem.

@QLQ proszę nie mieszaj w takie problemy buildera bo on sobie jest i działa bezbłędnie ;)
QLQ

krycha88 wrote: Sun Sep 18, 2022 3:39 pm
QLQ wrote: Sun Sep 18, 2022 2:04 pm Mam dwa kanały: temp i wilg oraz ciśnienie - w app jest wszystko ok - pokazuje ciśnienie, temp i wilgotność. Ale na OLED 0,96 nie ma w ogóle trzeciej pozycji "kropki" i NIE WYŚWIETLA CIŚNIENIA - są tylko dwie. Zgodnie ze screenem
Clip_4.jpg
.
A na wyświetlaczu :
20220918_160305.jpg
.
EDIT:
Poprawiłem.

@QLQ proszę nie mieszaj w takie problemy buildera bo on sobie jest i działa bezbłędnie ;)
No właśnie nie rozumiem tu o co kaman ... ze jest builder i GUI generic oddzielnie??? To gdzie w takim razie zgłaszać takie problemy? Nie mieszam tego celowo.

Edit: zmieniłem tytuł wątku.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
krycha88

QLQ wrote: Sun Sep 18, 2022 4:26 pm No właśnie nie rozumiem tu o co kaman ... ze jest builder i GUI generic oddzielnie??? To gdzie w takim razie zgłaszać takie problemy? Nie mieszam tego celowo.

Edit: zmieniłem tytuł wątku.
Nie miałem nic złego na myśli :) Z mojego punktu widzenia Builder a GUI-Generic to zupełnie dwie bajki, ale żeby było łatwiej się dogadywać to potraktujmy te projekty jako jedna całość GUI-Generic :)
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

QLQ wrote: Sun Sep 18, 2022 4:26 pm
No właśnie nie rozumiem tu o co kaman ... ze jest builder i GUI generic oddzielnie??? To gdzie w takim razie zgłaszać takie problemy? Nie mieszam tego celowo.
Builder to apka/strona www na której można wybierać różne opcje i która przygotowuje binarki softu GUI Generic.

Także problemy dotyczące strony internetowej do budowania GG, to jeden temat, a soft wygrywany na urządzenie i jego działanie to drugi temat.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “GUI Generic”