A u ciebie Klew jak wyglądają odczyty jak wszystkie ds są kolo siebie wzgledem tego czujnika co jest w urzadzeniu ??
Patrzac na Mirka pomiary to ciepło u Was tam na dole Polski u mnie cale 3 stopnie
ZAMEL THW-01 - Testy
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Na zdjęciu jest akurat wcześniejszy/roboczy wariant sprzętowy THW i on miał większe problemy w "przegrzewaniem się".Pietras81 wrote: Tue Oct 11, 2022 6:36 pm A u ciebie Klew jak wyglądają odczyty jak wszystkie ds są kolo siebie wzgledem tego czujnika co jest w urzadzeniu ??
Patrzac na Mirka pomiary to ciepło u Was tam na dole Polski u mnie cale 3 stopnie
Natomiast w końcowej fazie testów pomiary z moich 4x DS miały rozrzut +-0,3 stopnia. Termometr wewnętrzny THW mieścił się też w tej granicy z tendencją do bycia +0,0 do +0,3
Na zewnątrz 8,5 stopnia
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
Zauważyłem w cloud ze czas OSTATNIEGO POŁĄCZENIA czały czas jest aktualizowany . W zasadzie mozna powiedzic ze identyczny jak czas rzeczywisty. Tak jakby rządzenie traciło połączenie i je wznawiało . Alei zielona dioda nie mruga , cały czas świeci ciągłym swiatlem.
Czy tak ma byc z tym czasem ostatniego połączenia ?
:
Czy tak ma byc z tym czasem ostatniego połączenia ?
:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
A co jaki czas następuje wybudzenie i pomiar?pzygmunt wrote: Tue Oct 11, 2022 7:23 pm To jest zgodne z prawdą ponieważ urządzenie przechodzi w deep sleep i rozłącza połączenie z serwerem.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

Ja w końcu rozpakowałem paczkę i powiem szczerze, że takie małe to cacko i takie ładne 
Super sprawa z tym mocowaniem na magnes.
Co do samej procedury dodawania do Clouda, to u mnie coś na lokalu nie poszło. Chciałem dodać z apki, ale THW się nie zarejestrował
Mrugał jak wściekły, jakby się aktualizował, a w apce miałem
Odczekałem dłuższa chwilę.
Po odpięciu zasilania i ponownym podpięciu przeszedłem w tryb konfiguracyjny przyciskiem. Podłączyłem się do emitowanej przez niego sieci i wszedłem na stronękonfiguracyjną, wyłączyłem weryfikację certyfikatu. Po zapisaniu i restarcie dalej sobie mrugał, jakby nie mógł znaleźć sieci, albo odbijał się od serwera.
W DHCP na Mietku widziałem, że adres sobie pobrał 5 min wcześniej, ale czas mijał a on się do DHCP nie odzywał.
Po kilku restartach i ponownej próbie dodania z aplikacji w końcu zaskoczył i się zarejestrował. Dziwne to było
Co do pomiarów to na razie zestawiłem go z Mi i jak widać któryś z nich kłamie
'Temperatura i wilgotność' to THW, jeszcze nie zdążyłem go ochrzcić 
Super sprawa z tym mocowaniem na magnes.
Co do samej procedury dodawania do Clouda, to u mnie coś na lokalu nie poszło. Chciałem dodać z apki, ale THW się nie zarejestrował
Po odpięciu zasilania i ponownym podpięciu przeszedłem w tryb konfiguracyjny przyciskiem. Podłączyłem się do emitowanej przez niego sieci i wszedłem na stronękonfiguracyjną, wyłączyłem weryfikację certyfikatu. Po zapisaniu i restarcie dalej sobie mrugał, jakby nie mógł znaleźć sieci, albo odbijał się od serwera.
W DHCP na Mietku widziałem, że adres sobie pobrał 5 min wcześniej, ale czas mijał a on się do DHCP nie odzywał.
Po kilku restartach i ponownej próbie dodania z aplikacji w końcu zaskoczył i się zarejestrował. Dziwne to było
Co do pomiarów to na razie zestawiłem go z Mi i jak widać któryś z nich kłamie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Wybudowałbym sobie obraz dla malinki na test, bo mi THW zniknął w apce, a tak to się testować za bardzo nie dapzygmunt wrote: Tue Oct 11, 2022 8:24 am THW wchodzi w deep sleep po pomiarze tak więc będzie Ci w apce znikać co chwilę. Tak samo podgląd statusu w apce nie będzie działać jak trzeba. Musisz zaktualizować prywatnego cloud-a to wyższej wersji, a ta nie jest jeszcze wydana.
Nie widzę na githubie w gałęzi master dla SUPLA-CORE jakichś zmian, chyba że na develop mam szukać?
Podrzucisz punkt w czasie, albo sha commita na który się przepiąć, żeby serwer wspierał deep sleep?
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Po odpięciu od zasilania THW wrócił, ale z niewłaściwym pomiarem
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024