Opóźnienie supla scripts

Lukil

Zainstalowałem Supla i Supla Scripts na Raspberry
Dziwnie to działa!
Supla znakomicie ale Suplas Scripts z opóźnieniem około 1 min.
Nie zmienia się sam stan kanału na czas w Scripts. W aplikacji na telefonie zmienia się od razu, nawet jak zaloguję się przez zewnętrzne IP.
W Scripts klikam odśwież stronę ale dopiero po czasie zmienia się stan kanału. Po około 20 kliknięciach w odśwież stronę.
Nie dochodzą powiadomienia pushover a gdy kliknę wykonaj scenę to dochodzą powiadomienia od razu.
Niezależnie czy z maliny wchodzę czy z innego kompa lub zewnętrzne IP to scripts nie działa poprawnie.

Co i gdzie ustawić?
Z zewnętrznego IP działa tak samo jak w sieci lan.
Lukil

Czy znajdzie się ktoś kto pomoże?
Instalowałem to z 15 razy i nic.
Zainstalowałem na dwóch oddzielnych kompach w sieci lokalnej i to samo. Nie dziala!

Nie działa SUPLA Scripts.
Robiłem to według viewtopic.php?t=4081 i tez kicha. Nawet nie można się zalogować. Serwer zajęty spróbuj później ;-)))

Chce to chociaż w sieci lan.
Czy porty ustawiam dobrze?

dla supla docker

# Where the SUPLA Cloud will be accessible? Put domain or IP address here with port.
CLOUD_DOMAIN=127.0.0.1

# Initial user account details; delete these settings after the first launch
FIRST_USER_EMAIL=[email protected]
FIRST_USER_PASSWORD=test
PORT_HTTP=80
PORT_HTTPS=443

Supla uruchamia się i działa doskonale wraz z aplikacją na android reaguje od razu

Suplascript muszę zmienić porty bo nie da się uruchomić

##### STANDALONE MODE CONFIGURATION #####
PORT_HTTP=81
PORT_HTTPS=444

Suplascript uruchamia się i mozna powiązać z supladocker ale nie działa na krańcówki i nie wysyła powiadomień na czas. dopiero jak odświeżę stronę albo kliknę wykonaj scenę.

Jak kliknę koło sensora w znak zapytania to zmienia się stan kanału od razu po kliknięciu.
Lukil

Dalej i wciąż potrzebuję pomocy.
Cokolwiek nie robię to i tak nie działa supla scripts.

Instaluje bez proxy supla docker i supla scripts.
Mam własne domeny oraz certyfikaty.
Mogę wejść na strony z telefonu przez dane komórkowe więc porty otwarte poprawnie.

Aplikacja w telefonie też łączy się poprawnie, steruje urządzeniami itd. czy to przez wifi czy dane komórkowe.
Supla docker i supla scripts powiązane za pomocą Oauth lub token to nie ma znaczenia.

W supla script nie działają żadne sceny do czasu naciśnięcia przycisku wykonaj scenę.
Samo nigdy.
Samo nie reaguje na zmianę np. krańcówki. Robi to dopiero po długim czasie ale nie wykonuje sceny. Tylko zmienia się stan ikony bramy z otwartej na zamknięta i odwrotnie.

Co sprawdzić, zmienić?
Czy to w ogóle powinno działać?
Lukil

Problem rozwiązany !

Return to “Pomoc”