Błąd kompilacji kodu ino

wasilxd

Cześć mam problem z wgraniem kodu sterownika led ws2811. Wyrzuca mi błąd kompilacji . Biblioteki mam wgrane i nie mam pojęcia co może być nie tak. Miał ktoś może podobny problem ??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Ten plik jest w <supla-common/srpc.h>, ale to wygląda na jakiś stary program oparty o stare biblioteki.
Raczej ciężko będzie Ci go uruchomić.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
shimano73
Been thanked: 1 time

Zainstaluj nową bibliotekę bezpośrednio w menadżerze bibliotek w arduino , pod nazwą supladevice.
Po zainstalowaniu szukaj szkiców w przykładach , jak będą problemy pisz tu , nie na fejsie :)
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
wasilxd

Zaaktualizowane biblioteki, rolershutter trzeba wgrać na płytkę czy jak ? Nie za bardzo się jeszcze w tym wszystkim łapie
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

wasilxd wrote: Thu Oct 20, 2022 8:39 am Zaaktualizowane biblioteki, rolershutter trzeba wgrać na płytkę czy jak ? Nie za bardzo się jeszcze w tym wszystkim łapie
Rollershutter to był przykład od czego możesz zacząć. Oczywiście to nie jest program do obsługi pasków led.
Czy znasz podstawy programowania w dowolnym języku i masz jakieś podstawowe doświadczenie w tym zakresie (może być amatorskie)? Jeśli nie, to polecam:
1. zrobić sobie jakiś kilkugodzinny kurs z programowania w C++ (podstawy) i wykonać ćwiczenia z kursu.
2. jeśli programowanie to nie Twój konik i nie chcesz się go uczyć, to polecam poszukać gotowych rozwiązań, np. Gui Generic, gdzie program generujesz sobie z wybranymi funkcjami i tylko wgrywasz binarkę.

Tylko nie wiem, czy ws2811 jest w GG wspierane. Jeśli nie, to zostaje Ci opcja nr 1 ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”