Błąd kompilacji kodu ino
-
wasilxd
Cześć mam problem z wgraniem kodu sterownika led ws2811. Wyrzuca mi błąd kompilacji . Biblioteki mam wgrane i nie mam pojęcia co może być nie tak. Miał ktoś może podobny problem ??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Zainstaluj nową bibliotekę bezpośrednio w menadżerze bibliotek w arduino , pod nazwą supladevice.
Po zainstalowaniu szukaj szkiców w przykładach , jak będą problemy pisz tu , nie na fejsie
Po zainstalowaniu szukaj szkiców w przykładach , jak będą problemy pisz tu , nie na fejsie
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
wasilxd
Zaaktualizowane biblioteki, rolershutter trzeba wgrać na płytkę czy jak ? Nie za bardzo się jeszcze w tym wszystkim łapie
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Rollershutter to był przykład od czego możesz zacząć. Oczywiście to nie jest program do obsługi pasków led.wasilxd wrote: Thu Oct 20, 2022 8:39 am Zaaktualizowane biblioteki, rolershutter trzeba wgrać na płytkę czy jak ? Nie za bardzo się jeszcze w tym wszystkim łapie
Czy znasz podstawy programowania w dowolnym języku i masz jakieś podstawowe doświadczenie w tym zakresie (może być amatorskie)? Jeśli nie, to polecam:
1. zrobić sobie jakiś kilkugodzinny kurs z programowania w C++ (podstawy) i wykonać ćwiczenia z kursu.
2. jeśli programowanie to nie Twój konik i nie chcesz się go uczyć, to polecam poszukać gotowych rozwiązań, np. Gui Generic, gdzie program generujesz sobie z wybranymi funkcjami i tylko wgrywasz binarkę.
Tylko nie wiem, czy ws2811 jest w GG wspierane. Jeśli nie, to zostaje Ci opcja nr 1
Najlepsze suple dla Twojego domu