SBW-02/ANT - problem z połączeniem do sieci

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

To jeszcze dopytam o Twojego dostawcę Internetu. Czy masz publiczny adres IP od dostawcy? Czy dostawca daje swój router, który nie jest ustawiony w tryb Bridge? Co to za dostawca?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
sherif14

Tak, publiczny stały adres IP od lokalnego dostawcy światłowodu. Dostałem przy montażu router główny Huawei EG8141A5. Szczerze mówiąc to nie wiem w jakim trybie pracuje.
Robert Błaszczak

Jeśli router główny w Twojej sieci jest routerem dostawcy (i jednocześnie zakończeniem światłowodowym GPON), to nie może pracować w trybie bridge. Tak więc tu też jest ok. Ciekawy ten Twój przypadek. Zrobiłbym jeszcze test, że wyłączył bym fizycznie od zasilania dwa AP, a SBW z zewnętrznym zasilaczem skonfigurowałbym do sieci Wi-Fi emitowanej przez główny router.
Jeśli taki test będzie również negatywny, to udostępniłbym dla SBW na smartfonie Internet najlepiej na całą dobę.
Last edited by Robert Błaszczak on Fri Oct 21, 2022 5:33 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

sherif14

Dokładnie to już robiłem. Ten sam efekt. A czy ewentualnie mogę coś mieć namieszane w ustawieniach chmury?
Robert Błaszczak

Zrób na jakimś smartfonie podłączonym do ładowarki hotspota i skonfiguruj SBW do jego Wi-Fi. W Cloud nie ma co namieszać, aby rozłączało połączenie sieciowe.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

sherif14

Czyli będę potrzebował dwa telefony: jeden do hotspota, a drugi do konfigurowania?
Robert Błaszczak

Tak by było najwygodniej.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

sherif14

Dopytam jeszcze: czy u Was też po jakiejkolwiek zmianie ustawień w chmurze przez przeglądarkę, np. nazwy kanału, sterownik rozłącza się na chwilę czy od razu wskakują Wam nowe ustawienia bez rozłączania?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

sherif14 wrote: Fri Oct 21, 2022 5:55 pm Dopytam jeszcze: czy u Was też po jakiejkolwiek zmianie ustawień w chmurze przez przeglądarkę, np. nazwy kanału, sterownik rozłącza się na chwilę czy od razu wskakują Wam nowe ustawienia bez rozłączania?
Każda zmiana ustawień w Cloud resetuje połączenia ze wszystkimi urządzeniami, natomiast w normalnych warunkach łączy się w ciągu kilku sekund
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
sherif14

No to u mnie trwa to dłużej. A przy dodawaniu nowego urządzenia w aplikacji - od razu macie dostęp i zielony status?
Last edited by sherif14 on Fri Oct 21, 2022 6:12 pm, edited 1 time in total.

Return to “ZAMEL SBW-02”