Sceny i Widgety w SUPLA Scripts

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
koyak
Posty: 21
Rejestracja: pn wrz 11, 2017 11:12 am

czw paź 26, 2017 12:54 pm

Udało mi się ustawić to w programie Workflow, poniżej zrzut jak to trzeba ustawić ,żeby działało. Dodatkowo potrzebujemy jeszcze ten program: https://itunes.apple.com/us/app/launche ... 99592?mt=8 żeby zamknąć apke po wykonaniu opercji.
lazienka.jpg
lazienka.jpg (35.19 KiB) Przejrzano 2267 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1670
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw paź 26, 2017 1:20 pm

Widzę, że jest pole Headers więc też da się tam użyć tego URLa z autentykacją. Nie ma opcji importowania z formatu cURL?
koyak
Posty: 21
Rejestracja: pn wrz 11, 2017 11:12 am

czw paź 26, 2017 2:03 pm

fracz pisze:
czw paź 26, 2017 1:20 pm
Widzę, że jest pole Headers więc też da się tam użyć tego URLa z autentykacją. Nie ma opcji importowania z formatu cURL?
Sprawdzę, na razie walczę z rozpoznawaniem mowy i ifami bo chyba będzie dało się tak zrobić ,że będzie rozpoznawał mowę (i to po polsku) i wykonywał konkretne zadanie. Więc przy dobrych wiatrach i paru ifach będzie można sterować wszystkim :)
szymon
Posty: 73
Rejestracja: wt cze 13, 2017 11:04 am

czw paź 26, 2017 2:11 pm

czy ktos pomoże ( pokaże) jak zrobic wigdet z temperatura bez klikania
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw paź 26, 2017 2:27 pm

fracz pisze:
czw paź 26, 2017 1:20 pm
Widzę, że jest pole Headers więc też da się tam użyć tego URLa z autentykacją. Nie ma opcji importowania z formatu cURL?
teoretycznie wszystko tu sie da ustawić :)

musze przebrnąć przez manuala https://workflow.is/docs

to zrobie jakiś filmik na YT
Załączniki
1AD75CC5-0A21-4260-B6D5-9451417B0936.png
1AD75CC5-0A21-4260-B6D5-9451417B0936.png (339.97 KiB) Przejrzano 2242 razy
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw paź 26, 2017 3:41 pm

Dodałem mozliwośc wyłączenie wszyskich świateł za pomocą apple watch :)

https://workflow.is/docs/using-workflow ... pple-watch
Załączniki
IMG_3388.JPG
IMG_3388.JPG (1.79 MiB) Przejrzano 2219 razy
koyak
Posty: 21
Rejestracja: pn wrz 11, 2017 11:12 am

czw paź 26, 2017 5:22 pm

A w ten sposób można zrobić na iphonie supla voice, jedyny miunus to taki ,że po wypowiedzianej komendzie musimy to zatwierdzić, natomiast plus jest taki ,że nie włącza nam się przeglądarka :)

https://workflow.is/workflows/e509ea0f7 ... 0c9756f99d

Tak samo pobiera nam odpowiedzi, także spoko.

@nowy1
Wiesz może jak tą akcje "Dictate Text" zrobić w ten sposób aby sama przechodziła dalej a nie trzeba było akceptować?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1670
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw paź 26, 2017 6:03 pm

Dla integratorów jabuszek skrobnąłem nieco dokumentacji ;)

https://github.com/fracz/supla-scripts/wiki/API
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw paź 26, 2017 6:09 pm

fracz pisze:
czw paź 26, 2017 6:03 pm
Dla integratorów jabuszek skrobnąłem nieco dokumentacji ;)

https://github.com/fracz/supla-scripts/wiki/API
Podziękował :)
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw paź 26, 2017 6:19 pm

koyak pisze:
czw paź 26, 2017 5:22 pm
A w ten sposób można zrobić na iphonie supla voice, jedyny miunus to taki ,że po wypowiedzianej komendzie musimy to zatwierdzić, natomiast plus jest taki ,że nie włącza nam się przeglądarka :)

https://workflow.is/workflows/e509ea0f7 ... 0c9756f99d

Tak samo pobiera nam odpowiedzi, także spoko.

@nowy1
Wiesz może jak tą akcje "Dictate Text" zrobić w ten sposób aby sama przechodziła dalej a nie trzeba było akceptować?
można ale po angielsku za pomocą siri https://workflow.is/docs/adding-a-workf ... using-siri
ODPOWIEDZ