Sceny i Widgety w SUPLA Scripts

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
szymon
Posty: 73
Rejestracja: wt cze 13, 2017 11:04 am

czw paź 26, 2017 8:59 pm

szymon pisze:
czw paź 26, 2017 2:11 pm
czy ktos pomoże ( pokaże) jak zrobic wigdet z temperatura bez klikania
andrzejano
Posty: 266
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

czw paź 26, 2017 9:28 pm

Podrzuccie jeszcze ikonki pod suple np brama , garaż , żarówka ogrzewanie itp...by było jednolicie
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pt paź 27, 2017 4:53 am

Ja zrobilem sobie takie
Załączniki
392x696bb-1.jpg
392x696bb-1.jpg (2.47 KiB) Przejrzano 3375 razy
Screenshot_2017-10-26-10-04-56-1.png
Screenshot_2017-10-26-10-04-56-1.png (12.78 KiB) Przejrzano 3375 razy
Screenshot_2017-10-26-10-04-56-2.png
Screenshot_2017-10-26-10-04-56-2.png (14.33 KiB) Przejrzano 3375 razy
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pt paź 27, 2017 10:08 am

szymon pisze:
czw paź 26, 2017 8:59 pm
szymon pisze:
czw paź 26, 2017 2:11 pm
czy ktos pomoże ( pokaże) jak zrobic wigdet z temperatura bez klikania
Podłączam sie do prośby
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1670
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt paź 27, 2017 10:14 am

  1. Dodać scenę która nie wykonuje akcji tylko zwraca odpowiedź z chcianą temperaturą.
  2. Zainstalować to https://play.google.com/store/apps/deta ... httpwidget
  3. Dodać widget, podając publiczny adres URL sceny.
I tyle. Widget odświeża się co jakiś czas, niestety nie jest to konfigurowalne ale można napisać komentarz do autora aplikacji że taki ficzur by się przydał (ja już to zrobiłem :D). Aktualnie można go też odświeżyć przez dotknięcie.
Sibikk
Posty: 300
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

pt paź 27, 2017 6:57 pm

Czołem, mam pytanie o ewentualny ficzer ;-)
Mam scenę Po za Domem, akcja jest taka , zakręca wodę, gasi wszędzie światło i wyłącza większość odbiorów. Mój problem polega na tym że zawory mam zasilone z obwodu który jest rozłączany. A pytanie jest następujące, czy jest opcja aby ostatnia akcja w scenie była wykonywana z opóźnieniem tak co by zawór zdążył się (zasłonić) zamknąć? :-) I to samo w drugą stronę kiedy uruchomię "zaraz będę" to po włączeniu zasilania akcja odsłoń wodę wykonała się po kilku sekundach jak już wróci połączenie.
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

sob paź 28, 2017 2:46 pm

fracz pisze:
pt paź 27, 2017 10:14 am
  1. Dodać scenę która nie wykonuje akcji tylko zwraca odpowiedź z chcianą temperaturą.
  2. Zainstalować to https://play.google.com/store/apps/deta ... httpwidget
  3. Dodać widget, podając publiczny adres URL sceny.
I tyle. Widget odświeża się co jakiś czas, niestety nie jest to konfigurowalne ale można napisać komentarz do autora aplikacji że taki ficzur by się przydał (ja już to zrobiłem :D). Aktualnie można go też odświeżyć przez dotknięcie.
Nie wazne jaki adres wpisze to pokazyje bad url..
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
andrzejano
Posty: 266
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pn lis 13, 2017 1:25 pm

Wojtku.Moja propozycja a zarazem pytanie aby wykorzystać aplikacje httpwidget do stworzenia powiadomień o właśnie otwartej lub zamkniętej bramie.A może http shortcuts potrafiłaby przesłać powiadomienie tak jak przecież potwierdza wykonanie polecenia ,tak samo moment w którym zostało wykonanie zadania z polecenia niezależnie jakiego rodzaju lub jakiego urządzenia.
Czy da radę? ;)
PLF10T
Posty: 227
Rejestracja: ndz maja 22, 2016 6:24 pm

czw lis 30, 2017 6:46 pm

W definicji sceny jest pole ODPOWIEDŹ, w którym można zdefiniować komentarz, jaki ukaże się po wykonaniu sceny. W komentarzu można umieścić w nawiasie klamrowym {xxx} identyfikator urządzenia i w ten sposób w odpowiedzi możemy np. odczytać, czy wyłącznik jest włączony, czy wyłączony.

Czy można w ten sposób odczytać stan sterownika do zamykania/otwierania rolet ZAMEL SRW-01?
PLF10T
Posty: 227
Rejestracja: ndz maja 22, 2016 6:24 pm

czw lis 30, 2017 9:06 pm

Znalazłem, można, tekst odpowiedzi wg formatu:

Treść {{ID_urządzenia|on|bool:tekstGdyOtwarta,tekstGdyZamknieta}}

np.:

Stan twojej rolety: {{1234567|on|bool|otwarta,zamknięta}}

:)
ODPOWIEDZ