Zamel ROW-02

Sterownik dwukanałowy
Post Reply
User avatar
michael
Posts: 970
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Oct 18, 2017 5:34 am

Udało się zamontować ROW-02 i działa "od strzału" :D
Przełączanie z aplikacji, jak i z wyłączników działa bez zarzutu.

Jedynym problemem na dzień dzisiejszy to jest to, że mam swój serwer na Raspberry jeszcze w wersji 2.0, który jest niekompatybilny z tym modułem. Nie da się albo nie potrafię go skonfigurować po staremu, czyli wpisując ID lokalizacji i hasło. Jest w nim tylko pole adres e-mail.
Awaryjnie odpaliłem go na publicznym Cloudzie i mocno go eksloatowałem. Moduł działa bardzo stabilnie. Odłączałem internet, wyłączałem bezpieczniki, a po ponownym załączeniu wstawał tak samo jak jego poprzednik ROW-01. Uważam, że produkt jest bardzo udany :D
W załączniku zdjęcia z montażu.
Attachments
row-02-w-scianie.png
row-02-w-scianie.png (825.65 KiB) Viewed 13782 times
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
Ernest
Posts: 152
Joined: Tue Oct 04, 2016 6:37 am

Thu Oct 19, 2017 6:19 am

Super,

Dzięki za test. Pokatujmy go ile się da :)
Miłego użytkowania.
User avatar
michael
Posts: 970
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Thu Oct 19, 2017 6:19 am

Po aktualizacji Cloud'a wszystko śmiga jak należy. Super jest ten nowy sposób dodawania urządzeń do cloud'a. Bardzo sprawnie to działa. Jestem mega zadowolony :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Lupa
Posts: 18
Joined: Sun Oct 22, 2017 12:05 pm

Mon Oct 30, 2017 7:48 am

michael wrote:
Wed Oct 18, 2017 5:34 am
Udało się zamontować ROW-02 i działa "od strzału" :D
Przełączanie z aplikacji, jak i z wyłączników działa bez zarzutu.

Jedynym problemem na dzień dzisiejszy to jest to, że mam swój serwer na Raspberry jeszcze w wersji 2.0, który jest niekompatybilny z tym modułem. Nie da się albo nie potrafię go skonfigurować po staremu, czyli wpisując ID lokalizacji i hasło. Jest w nim tylko pole adres e-mail.
Awaryjnie odpaliłem go na publicznym Cloudzie i mocno go eksloatowałem. Moduł działa bardzo stabilnie. Odłączałem internet, wyłączałem bezpieczniki, a po ponownym załączeniu wstawał tak samo jak jego poprzednik ROW-01. Uważam, że produkt jest bardzo udany :D
W załączniku zdjęcia z montażu.
Jak głębokie masz puszki pod kontaktem? Bo wyglądają na płytkie.
User avatar
michael
Posts: 970
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Mon Oct 30, 2017 7:54 am

Na zdjęciu może tak wyglądają, ale to głęboka wersja. Nigdy nie mierzyłem, ale mieści się ROW-02 i wyłącznik. Jest ciasno więc ułożenie drutów ma duże znaczenie
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
Ernest
Posts: 152
Joined: Tue Oct 04, 2016 6:37 am

Tue Oct 31, 2017 8:55 am

magx2 wrote:
Sun Oct 29, 2017 3:52 pm
Nowe urządzenia będą punktualnie 1 listopada?
Powinny być dostępne w przyszłym tygodniu tj. od 6 listopada :)
magx2
Posts: 312
Joined: Wed May 17, 2017 1:27 pm
Contact:

Wed Nov 15, 2017 11:56 am

Mam jedną uwagą do ROW-02, której nie zauważyłem wcześniej. Ostatnio musiałem przenieść kilka ROW-01 i ten ROW-02, który dostałem. Podłączyłem wszystkie ROW-01 (znam już na pamięć ich schemat więc nawet nie musiałem patrzeć w instrukcje). Na sam koniec zostawiłem sobie ROW-02 - rach ciach i podłączony tak jak reszta. Jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się że moduł się włącza ale przekaźniki nie działają. Po dobrych 20 min zauważyłem że zamieniliście miejsca L i N względem ROW-01.
Ronko107
Posts: 5
Joined: Sat Nov 11, 2017 3:10 pm

Fri Nov 24, 2017 6:51 pm

Macie pomysł jak ogarnąć problem braku przewodu N w gniazdku, chciałem podłączyć włącznik 2 kanałowy a mam tylko 3 przewody?
User avatar
wojtas567
Posts: 1779
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Nov 24, 2017 7:07 pm

a puszki pod sufitem nie masz?
między tym przełącznikiem a oświetleniem
Pozdrawiam
Wojtek
Post Reply