Zamel ROW-02

Sterownik dwukanałowy
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1038
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr paź 18, 2017 5:34 am

Udało się zamontować ROW-02 i działa "od strzału" :D
Przełączanie z aplikacji, jak i z wyłączników działa bez zarzutu.

Jedynym problemem na dzień dzisiejszy to jest to, że mam swój serwer na Raspberry jeszcze w wersji 2.0, który jest niekompatybilny z tym modułem. Nie da się albo nie potrafię go skonfigurować po staremu, czyli wpisując ID lokalizacji i hasło. Jest w nim tylko pole adres e-mail.
Awaryjnie odpaliłem go na publicznym Cloudzie i mocno go eksloatowałem. Moduł działa bardzo stabilnie. Odłączałem internet, wyłączałem bezpieczniki, a po ponownym załączeniu wstawał tak samo jak jego poprzednik ROW-01. Uważam, że produkt jest bardzo udany :D
W załączniku zdjęcia z montażu.
Załączniki
row-02-w-scianie.png
row-02-w-scianie.png (825.65 KiB) Przejrzano 14029 razy
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
Ernest
Posty: 162
Rejestracja: wt paź 04, 2016 6:37 am

czw paź 19, 2017 6:19 am

Super,

Dzięki za test. Pokatujmy go ile się da :)
Miłego użytkowania.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1038
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw paź 19, 2017 6:19 am

Po aktualizacji Cloud'a wszystko śmiga jak należy. Super jest ten nowy sposób dodawania urządzeń do cloud'a. Bardzo sprawnie to działa. Jestem mega zadowolony :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Lupa
Posty: 18
Rejestracja: ndz paź 22, 2017 12:05 pm

pn paź 30, 2017 7:48 am

michael pisze:
śr paź 18, 2017 5:34 am
Udało się zamontować ROW-02 i działa "od strzału" :D
Przełączanie z aplikacji, jak i z wyłączników działa bez zarzutu.

Jedynym problemem na dzień dzisiejszy to jest to, że mam swój serwer na Raspberry jeszcze w wersji 2.0, który jest niekompatybilny z tym modułem. Nie da się albo nie potrafię go skonfigurować po staremu, czyli wpisując ID lokalizacji i hasło. Jest w nim tylko pole adres e-mail.
Awaryjnie odpaliłem go na publicznym Cloudzie i mocno go eksloatowałem. Moduł działa bardzo stabilnie. Odłączałem internet, wyłączałem bezpieczniki, a po ponownym załączeniu wstawał tak samo jak jego poprzednik ROW-01. Uważam, że produkt jest bardzo udany :D
W załączniku zdjęcia z montażu.
Jak głębokie masz puszki pod kontaktem? Bo wyglądają na płytkie.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1038
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn paź 30, 2017 7:54 am

Na zdjęciu może tak wyglądają, ale to głęboka wersja. Nigdy nie mierzyłem, ale mieści się ROW-02 i wyłącznik. Jest ciasno więc ułożenie drutów ma duże znaczenie
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
Ernest
Posty: 162
Rejestracja: wt paź 04, 2016 6:37 am

wt paź 31, 2017 8:55 am

magx2 pisze:
ndz paź 29, 2017 3:52 pm
Nowe urządzenia będą punktualnie 1 listopada?
Powinny być dostępne w przyszłym tygodniu tj. od 6 listopada :)
magx2
Posty: 316
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

śr lis 15, 2017 11:56 am

Mam jedną uwagą do ROW-02, której nie zauważyłem wcześniej. Ostatnio musiałem przenieść kilka ROW-01 i ten ROW-02, który dostałem. Podłączyłem wszystkie ROW-01 (znam już na pamięć ich schemat więc nawet nie musiałem patrzeć w instrukcje). Na sam koniec zostawiłem sobie ROW-02 - rach ciach i podłączony tak jak reszta. Jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się że moduł się włącza ale przekaźniki nie działają. Po dobrych 20 min zauważyłem że zamieniliście miejsca L i N względem ROW-01.
Ronko107
Posty: 5
Rejestracja: sob lis 11, 2017 3:10 pm

pt lis 24, 2017 6:51 pm

Macie pomysł jak ogarnąć problem braku przewodu N w gniazdku, chciałem podłączyć włącznik 2 kanałowy a mam tylko 3 przewody?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1840
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt lis 24, 2017 7:07 pm

a puszki pod sufitem nie masz?
między tym przełącznikiem a oświetleniem
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ