ROW-01 + przekaźnik bistabilny+przycisk podświetlany monostabilny

Sterownik jednokanałowy
tomek19791
Posty: 17
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 9:15 am

ndz paź 29, 2017 7:14 pm

wersja oprogramowania 2.0, jeśli o to chodzi.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8449
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 30, 2017 9:54 am

Podeślij GUID i adres serwera na priv-a
tomek19791
Posty: 17
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 9:15 am

wt paź 31, 2017 11:24 am

znalazłem problem dlaczego moduł źle działał. Zrobię dzisiaj zdjęcia i podeślę informację.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8449
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 31, 2017 11:41 am

tomek19791 pisze:
wt paź 31, 2017 11:24 am
znalazłem problem dlaczego moduł źle działał. Zrobię dzisiaj zdjęcia i podeślę informację.
Czyli już działa dobrze ?
tomek19791
Posty: 17
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 9:15 am

wt paź 31, 2017 8:03 pm

Załączyłem dwa zdjęcia. Zdjęcie przedstawiające ROW-01 zamontowane w szafie rozdzielczej - ""ROW-01 dotyka obudowy metalowej szafy" urządzenie działa niestabilnie.

Zdjęcie drugie przedstawia ROW-dosłownie wciśnięte do szafy - problem niestabilnego działania wyeliminowany.

Faktem jest, że każdorazowe dotknięcie do obudowy metalowej rozdzielni wywołuje niestabilne działanie. Jeśli ktoś ma pomysł co może być powodem chętnie bym się dowiedział .
Załączniki
2.jpg
2.jpg (46.78 KiB) Przejrzano 3439 razy
1.jpg
1.jpg (47.11 KiB) Przejrzano 3439 razy
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt paź 31, 2017 8:14 pm

I tak masz dużo szczęścia, że to Ci w ogóle zadziałało w tej metalowej szafie.

Wi-Fi i metalowa szafa nie idą w parze.
tomek19791
Posty: 17
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 9:15 am

wt paź 31, 2017 8:22 pm

Jeśli obudowa ROW-01 dotyka metalu, nie działa ani WIFI ani załączanie przyciskiem. Całość jest niestabilna. W przyadku drugim działa bez problemu :). Z lewej strony szafy mam jeszcze jeden moduł - działa bez zastrzeżeń.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8449
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lis 01, 2017 9:43 am

Delikatnie to ujmując nie jest to zbyt przyjazna miejscówka dla ROW-01 ;)
Już bardziej ROW-02 by się tam nadawał z uwagi na wyższą odporność elektromagnetyczną (EMI).

Tak czy owak. Znalazłeś w miarę optymalną pozycję, która powoduje, że ROW-01 nie zbiera wszystkiego z otoczenia.
I tak fuks, że łapiesz tam Wifi ;)
Metalowa obudowa jest trochę jak uziemiona antena (trochę też jak klatka faradaya) . Dotykając do niej po prostu zwiększasz przepływ wyłapanych ładunków w kierunku układów wewnątrz
ROW-01 co wpływa niekorzystnie na jego stabilność.

*Oczywiście tak mi się tylko wydaje.... ostatecznie powinien wypowiedzieć się Zamel.
lucas81
Posty: 1
Rejestracja: ndz gru 09, 2018 1:44 pm

ndz gru 09, 2018 1:53 pm

Mam pytanie odnośnie wyjścia ze sterownika row-01,czy jest możliwość konfiguracji żeby działało jako wyłącznik dzwonkowy o czasie zwarcia np. 0,5 lub 1 sekunda?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8449
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz gru 09, 2018 6:42 pm

Nie ma takiej możliwości. W SBW możesz osiągnąć taki efekt.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-01”