Zmiana routera
-
Zawon1
Po zmianie internetu i routery wszystkie przekaźniki supla są odłączone. Jak przywrócić połączenie ?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Skonfigurować na nowym routerze taką samą nazwę sieci Wi-Fi (SSID) oraz hasło do sieci, jakie były na poprzednim routerze.
Albo wersja druga, każdy sterownik SUPLA wprowadzić w tryb konfiguracji i ponownie dodać go do Cloud z nowymi parametrami Twojej sieci Wi-Fi.
Albo wersja druga, każdy sterownik SUPLA wprowadzić w tryb konfiguracji i ponownie dodać go do Cloud z nowymi parametrami Twojej sieci Wi-Fi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Zawon1
Próbowałem wpisać stara nazwę oraz hasło w router, sterowniki się nie łączyły
-
Yepestis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 3 times
A czy nowa sieć Wi-fi działa w paśmie 2,4GHzZawon1 wrote: Sat Jan 07, 2023 1:12 pm Próbowałem wpisać stara nazwę oraz hasło w router, sterowniki się nie łączyły
Sprawdz czy nie zrobiłeś gdzieś literówki, spróbuj też ustawić takie samo szyfrowanie i kanał.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
Zawon1
Dodałem jeden przekaźnik, działa aplikacja tylko muszę trzymać by rolety opadły, kiedyś wciskałem raz i rolety opadały ? Jak to skonfigurować?
Jeśli robiłeś to na telefonie, to mocno prawdopodobne, że w nazwie sieci na końcu masz spację której nie widać.Zawon1 wrote: Sat Jan 07, 2023 1:12 pm Próbowałem wpisać stara nazwę oraz hasło w router, sterowniki się nie łączyły
Czy inne urządzenia po tej zmianie, telefony, tablety, laptopy, podłączyły się do 'starego' SSID bez problemu, czy wpisywałeś ponownie hasło?
Ściągnij sobie aplikację Analizator WiFi i przeanalizuj otoczenie i zweryfikuj nazwę sieci.
Przełącz sterownik w tryb konfiguracyjny i ustaw przyciski(Button) jako monostabilne.Zawon1 wrote: Sun Jan 08, 2023 11:27 am Dodałem jeden przekaźnik, działa aplikacja tylko muszę trzymać by rolety opadły, kiedyś wciskałem raz i rolety opadały ? Jak to skonfigurować?
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party