Zmiana routera

Zawon1

Po zmianie internetu i routery wszystkie przekaźniki supla są odłączone. Jak przywrócić połączenie ?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Skonfigurować na nowym routerze taką samą nazwę sieci Wi-Fi (SSID) oraz hasło do sieci, jakie były na poprzednim routerze.
Albo wersja druga, każdy sterownik SUPLA wprowadzić w tryb konfiguracji i ponownie dodać go do Cloud z nowymi parametrami Twojej sieci Wi-Fi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Zawon1

Próbowałem wpisać stara nazwę oraz hasło w router, sterowniki się nie łączyły
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Zawon1 wrote: Sat Jan 07, 2023 1:12 pm Próbowałem wpisać stara nazwę oraz hasło w router, sterowniki się nie łączyły
A czy nowa sieć Wi-fi działa w paśmie 2,4GHz
Sprawdz czy nie zrobiłeś gdzieś literówki, spróbuj też ustawić takie samo szyfrowanie i kanał.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Jeśli robiłeś to dla sieci 2.4GHz, to nie możliwe żeby nie zadziałało.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
Zawon1

Dodałem jeden przekaźnik, działa aplikacja tylko muszę trzymać by rolety opadły, kiedyś wciskałem raz i rolety opadały ? Jak to skonfigurować?
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Zawon1 wrote: Sat Jan 07, 2023 1:12 pm Próbowałem wpisać stara nazwę oraz hasło w router, sterowniki się nie łączyły
Jeśli robiłeś to na telefonie, to mocno prawdopodobne, że w nazwie sieci na końcu masz spację której nie widać.
Czy inne urządzenia po tej zmianie, telefony, tablety, laptopy, podłączyły się do 'starego' SSID bez problemu, czy wpisywałeś ponownie hasło?

Ściągnij sobie aplikację Analizator WiFi i przeanalizuj otoczenie i zweryfikuj nazwę sieci.
Zawon1 wrote: Sun Jan 08, 2023 11:27 am Dodałem jeden przekaźnik, działa aplikacja tylko muszę trzymać by rolety opadły, kiedyś wciskałem raz i rolety opadały ? Jak to skonfigurować?
Przełącz sterownik w tryb konfiguracyjny i ustaw przyciski(Button) jako monostabilne.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila

Return to “Pomoc”