Brak historii temperatur przez publiczny IP

lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Ubij apke i włącz ją ponownie. Jak działało pobieranie ikon do tej pory, to musi nadal działać. Jak nie działa pobieranie ikon lub hisorii z czujników, liczników to problem jest z dostępem do Cloud-owego api. Apka z serwerem łączy się na porcie 2016, ale ikony i historię z pomiarów pobiera przez api Clouda na porcie ustawionym dla https, domyślnie jest to 443.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
slavo_s2k

Ha, właśnie odkryłem, że to problem w moim telefonie po hard resecie... zbiegło się z czasem z updatem clouda. Na telefonie żony wszystkie ikony są poprawne, a u mnie po świeżej instalacji nie:( tylko gdzie teraz szukać rozwiązania problemu to już nie mam pojęcia.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zaktualizuj smartfon. Być może używasz nieaktualnych kluczy głównych urzędów certyfikacji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
slavo_s2k

Mam wszystko świeżo poakutalizowane, dodatkowo na próbę zainstalowalęm suple na innym telefonie zapasowym na którym jej nigdy nie było i to samo, brak ikon. A na telefonie gdzie była zainstalowana przed aktualizacją działa wszystko ok.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Otwórz w przeglądarce adres url Twojej instancji i sprawdź czy krzyczy o certyfikat. Na "starym" smartfonie są ikony ponieważ kiedyś udało się je pobrać.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
PuteR

No a u mnie jest zupełnie odwrotnie po za domem wszystko działa jak należy a w domu wykresy się nie aktualizują. Niestety problemu do tej pory nie rozwiązałem 😑
slavo_s2k

Certyfikat widzi poprawnie
supla1.jpg
I spradziłem wykresów nie pobierania, ani w domu, ani przez internet.
pzygmunt wrote: Sun Jan 08, 2023 3:02 pm Na "starym" smartfonie są ikony ponieważ kiedyś udało się je pobrać.
Faktycznie tak jest bo na "starym" telefonie wykresów też nie pobiera. Czyli problemem musi być w instancja cloud-a, może jakaś konfiguracja portów się zmieniła po aktualizacji? Gdzie znajduje się plik z konfiguracją (mam docker na Debian-ie postawiony)?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by slavo_s2k on Mon Jan 09, 2023 8:47 pm, edited 1 time in total.
slavo_s2k

Sprawdziłem jeszcze porty i są następujące otwarte:
supla_porty.jpg
więc wszystko wygląda ok, jest 80 i 443, ssl jest.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
slavo_s2k

Dobra, udało się ogarnąć problem, w pliku .env miałem błędnie wpisaną domenę (bez subdomeny),

miałem:

Code: Select all

CLOUD_DOMAIN=mojadomena.pl:443
a miało być:

Code: Select all

CLOUD_DOMAIN=scripts.mojadomena.pl:443
zmieniłem, zrobiłem przebudowę kontenera i ruszyło, nawet ruszyło wszystko , tzn również wykresy zdalnie.

Return to “Pomoc”