Ok dziekuje bardzo zz informacje
A ktos juz moze probowal ustalic co jest przyczyna ze google tej opcji nie uaktywnila?
Dlaczego nie mogę otworzyć bramy z Google Home
-
Problem jest taki, że Google nie ma opcji ustawienia czegoś takiego jak "odtwórz/zamknij", np załączenie elektrozaczepu. W Google urządzenia typu drzwi, brama muszą wspierać osobno akcję "otwórz" i osobno "zamknij".
W Google integracje przechodzą przez testy po ich stronie, więc przy oficjalnych integracjach trzeba przejść przez ich testy i weryfikację.
W Google integracje przechodzą przez testy po ich stronie, więc przy oficjalnych integracjach trzeba przejść przez ich testy i weryfikację.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
-
O co chodzi z tym prawidłowo działającym czujnikiem otwarcia??pzygmunt wrote: ↑Wed Mar 17, 2021 11:45 pm Aplikacja Google Home pozwala otwierać bramę garażową lub wjazdową tylko za pomocą komend głosowych. Google Home nie widzi furtek. Aby sterowanie głosowe działało poprawnie kanał sterujący bramą musi być powiązany z prawidłowo działającym czujnikiem otwarcia.
-
Czy jak zamykasz lub otwierasz bramę to zmienia się ikona w aplikacji z zamkniętej na otwartą i odwrotnie ?
-
Nie. Ikona pozostaje bez zmian.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Czyli żeby to działało poprawnie trzeba zainstalować kontaktrony??
-
Kontaktrony lub uzyskać sygnalizację z centrali bramy. Wszystko zależy jaki masz model.
-
Bramy garażowe i rozsuwana mam nice
Garażowa to Nice shel 75 a wjazdowa nie mam pojęcia
Garażowa to Nice shel 75 a wjazdowa nie mam pojęcia
-
W przypadku garażowej potrzebujesz zastosować dodatkowy kontaktron np. Satel B3/B4.