pzygmunt wrote: Mon Jan 16, 2023 9:57 pm
1. Pewnie tak. Jeśli jest tam jednak zero to trzeba ustalić dlaczego ktoś to tak podłączył.
2. Raczej COM jest już zmostkowany z N na stałe. Możesz to sprawdzić multimetrem.
1 Wydaje mi się, że się wyjaśniło - brama jest podłączona na przewód z gniazdka sieciowego, a instalacja w garażu jest zapewne tak zrobiona, że z przedłużacza wychodzi L na niebieskim przewodzie.
Tak czy inaczej sprawdziłem - faza jest na niebieskim przewodzie (obecne podłączenie jest zgodne z oznaczeniami, po prostu przewód ma błędny kolor)
2 z silnika biegnie przewód neutralny, podłączę go zatem do neutralnego w instalacji, tak? (brązowy i czarny odpowiadają odpowiednio: za ruch silnika zgodnie z ruchem wskazówek zegara/przeciwnie
pzygmunt wrote: Mon Jan 16, 2023 9:58 pm
Jeszcze jedna ważna rzecz. Upewnij się, że ten silnik ma wbudowane mechaniczne krańcówki. Jeśli nie ma to nie możesz tego tak podłączyć jak wyżej napisałem.
Mam elektromechaniczne krańcówki, więc jest okej - dziękuję za dodatkową informację
Jeszcze tylko muszę rozkręcić kasetę i spojrzeć czy silnik mieści się w 350W - by nie spalić przekaźnika SRW