Proszę o pomoc w podłączeniu SBW-02 do Nice Spin i Beninca Cell.p.
Użytkuję SBW-02 z Nice Robus, więc myślę ze podpięcie do Spina nie sprawiło by problemu jednak nie mogę znaleźć jak podpiąć do takiej centrali jak na zdjęciu (chyba Beninca Cell.p).
Napęd Nice i Beninca są połączone ze sobą skrętką UTP
SBW-02 + Nice Spin + Beninca Cell.p
-
kubisz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Beninca
A1 - 14, 16
A2 - 15
11 - 12
14 - 13
IN1 - 17
Upewnij się, że pod 16 i 17 nie masz nic podłączone. Ze zdjęcia wygląda, że te zaciski są wolne.
Nice Spin
21, 24 pod SBS
A1 i IN2 pod kontaktron np Satel B3/B4
Drugi kanał w SBW ustaw jako "Otwieranie bramy garażowej", a czas załączenia przekaźnika na 0.5 - 1 sek.
A1 - 14, 16
A2 - 15
11 - 12
14 - 13
IN1 - 17
Upewnij się, że pod 16 i 17 nie masz nic podłączone. Ze zdjęcia wygląda, że te zaciski są wolne.
Nice Spin
21, 24 pod SBS
Drugi kanał w SBW ustaw jako "Otwieranie bramy garażowej", a czas załączenia przekaźnika na 0.5 - 1 sek.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
kubisz
jutro się sprawdzę ale wydaje mi się, że jest tam podpięta "kieszeń" i radio NICE LORA,pzygmunt wrote: Wed Jan 18, 2023 3:59 pm Beninca
kontaktor jest konieczny? nie zależy mi na wiedzy czy brama jest otwarta czy zamkniętapzygmunt wrote: Wed Jan 18, 2023 3:59 pm Nice Spin
21, 24 pod SBS
Do Robusa połączyłem według tego schematu i działa status bramy bez kontakora.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
Nie możesz tego tak podłączyć ponieważ zasilanie idzie z Beninca.
Nie musisz też stosować dodatkowego kontaktronu ale poza brakiem stanu otwarcia w aplikacji stracisz sterowanie głosowe, funkcję automatycznego zamykania bramy oraz harmonogramy.
Jeśli ten Spin ma wyjście SCA lub OGI to możesz zamiast kontaktronu zastosować dodatkowy przekaźnik podłączony do SCA i A1 i IN2 ale wg instrukcji takiego wyjścia tam nie ma.
Nie musisz też stosować dodatkowego kontaktronu ale poza brakiem stanu otwarcia w aplikacji stracisz sterowanie głosowe, funkcję automatycznego zamykania bramy oraz harmonogramy.
Jeśli ten Spin ma wyjście SCA lub OGI to możesz zamiast kontaktronu zastosować dodatkowy przekaźnik podłączony do SCA i A1 i IN2 ale wg instrukcji takiego wyjścia tam nie ma.
-
kubisz
jutro zrobię zdjęcie centrali Spin'a ale na 90% to jest taka centrala
(w poprzednim poście wrzuciłem to co znalazłem tutaj na forum, w robusie też miałem nowszą)
rozumiem że jeśli dam zasilanie z Beninca to nie mogę podpiąć zasilania z Spina
(w poprzednim poście wrzuciłem to co znalazłem tutaj na forum, w robusie też miałem nowszą)
rozumiem że jeśli dam zasilanie z Beninca to nie mogę podpiąć zasilania z Spina
Możesz podać jakiś konkretny model przekaźnika?pzygmunt wrote: Wed Jan 18, 2023 7:22 pm Jeśli ten Spin ma wyjście SCA lub OGI to możesz zamiast kontaktronu zastosować dodatkowy przekaźnik podłączony do SCA i A1 i IN2 ale wg instrukcji takiego wyjścia tam nie ma.
-
kubisz
pzygmunt wrote: Wed Jan 18, 2023 3:59 pm Beninca
A1 - 14, 16
A2 - 15
11 - 12
14 - 13
IN1 - 17
Pod 17 i 16 jest podpięte to co w załącznikach, mogę tam podpiąć SBW?
Centralka w Spinie jest taka jak w poście powyżej bez SCA/OGI
-
kubisz
17 na - OXI2UBP i na - konwertera Beninca
16 na + OXI2UBP i na + konwertera Beninca
Styk NC konwertera Beninca w centrali jest podpięty do 12 i 14
Do konwertera jest też podpięty "wyłączniki awaryjny" znajdujący się w dolnej uszczelce
CH1 z OXI2UBP jest wpięte w 14 i 15 w centrali
-
pzygmunt
Pewien jesteś, że do 16 i 17 ? Na zdjęciu nie widać aby tam było coś podłączone. Nadto na 16 i 17 nie ma potencjału.
Mi to wygląda jakby to było podłączone pod 14 i 15.
Mi to wygląda jakby to było podłączone pod 14 i 15.