Witam, wczoraj chciałem podłączyć sonoffa pod sieć z ukrytym SSID i bez hasla, niestety konfiguracja urządzenia nie pozwoliła na dalsze kroki, prosi o wpisanie hasła....
Włącznik który chcę podłączyć jest w pokoju w którym nie ma publicznej sieci mam tylko dostęp do internetu w taki a nie inny sposób.
Jaka jest możliwość skompilownia softu dla takiej konfiguacji...
i jeszcze jedno pytanie...
czy jest możliwość uruchomienia obsługi rolet na sonoff dual ???
sonoff a ukryty SSID
-
bicker
niestety nie mogę zmienić ustawień sieci...pzygmunt wrote: Fri Nov 10, 2017 7:24 am Załóż hasło do wifi. Otwarta sieć to niezbyt dobry pomysł.
Dual nie pozwala monitorować stanu przycisków dlatego średnio nadaje się do takiej roli.
ssid jest ukryty i dość skomplikowany więc i tak to już problem w odczytaniu ssida ...
DUAL ma możliwość podłączenia zwykłych przycisków, czy można je wykorzystać ???
jeśli nie to w moim przypadku wystarczy otwieranie i zamykanie bez kontroli czasu... Rolety mają wyłączniki krańcowe.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Przyciski Dual-a sterują przekaźnikami z pominięciem ESP. Oznacza to, że nie będzie można ustalić stanu położenia rolet.
Co więcej.... jeżeli z aplikacji ktoś naciśnie otwieranie rolet, a w tym czasie ktoś przyciśnie zamykanie fizycznym przyciskiem to możesz spalić silnik.
Co więcej.... jeżeli z aplikacji ktoś naciśnie otwieranie rolet, a w tym czasie ktoś przyciśnie zamykanie fizycznym przyciskiem to możesz spalić silnik.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
bicker
ok. rozumiem ....pzygmunt wrote: Fri Nov 10, 2017 9:44 am Przyciski Dual-a sterują przekaźnikami z pominięciem ESP. Oznacza to, że nie będzie można ustalić stanu położenia rolet.
w takim razie czy ktoś zna jakiś gotowy układ do sterowania roletami i z możliwością podłączenia przycisków ???
-
michael
No pewniebicker wrote: Fri Nov 10, 2017 10:29 amok. rozumiem ....pzygmunt wrote: Fri Nov 10, 2017 9:44 am Przyciski Dual-a sterują przekaźnikami z pominięciem ESP. Oznacza to, że nie będzie można ustalić stanu położenia rolet.
w takim razie czy ktoś zna jakiś gotowy układ do sterowania roletami i z możliwością podłączenia przycisków ???
https://supla.zamel.pl/produkt/srw-01/
-
bicker
hm...michael wrote: Fri Nov 10, 2017 10:36 amNo pewniebicker wrote: Fri Nov 10, 2017 10:29 amok. rozumiem ....pzygmunt wrote: Fri Nov 10, 2017 9:44 am Przyciski Dual-a sterują przekaźnikami z pominięciem ESP. Oznacza to, że nie będzie można ustalić stanu położenia rolet.
https://supla.zamel.pl/produkt/srw-01/
super oferta... jest jeszcze co najmniej jedna
ale bardziej mi chodziło o moduł od naszych skośnookich kolegów
-
Espablo
A zerknij no do działu Sprzęt/Zrób to sambicker wrote: Fri Nov 10, 2017 10:49 am hm...
super oferta... jest jeszcze co najmniej jedna
ale bardziej mi chodziło o moduł od naszych skośnookich kolegów
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
bicker
byłem, znam twój moduł i się nad nim zastanawiam, ale w tym konkretnym miejscu nie potrzebuje aż takiej minimalizacji, bo i tak układ będzie ukryty w podwieszanym suficie.... więc miejsca jest dużo...
większy problem jest z siecią
-
Espablo
no to zwykły Nodemcu + 2 przekaźniki + ładowarka od telefonu + soft do rolet (może być coś dedykowanego ze "stajni"
@Zybi'ego lub mój do inCan lub też uniwersalny inCan-Easy)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.