sonoff a ukryty SSID

bicker

Witam, wczoraj chciałem podłączyć sonoffa pod sieć z ukrytym SSID i bez hasla, niestety konfiguracja urządzenia nie pozwoliła na dalsze kroki, prosi o wpisanie hasła....

Włącznik który chcę podłączyć jest w pokoju w którym nie ma publicznej sieci mam tylko dostęp do internetu w taki a nie inny sposób.

Jaka jest możliwość skompilownia softu dla takiej konfiguacji...

i jeszcze jedno pytanie...
czy jest możliwość uruchomienia obsługi rolet na sonoff dual ???
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Załóż hasło do wifi. Otwarta sieć to niezbyt dobry pomysł.

Dual nie pozwala monitorować stanu przycisków dlatego średnio nadaje się do takiej roli.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
bicker

pzygmunt wrote: Fri Nov 10, 2017 7:24 am Załóż hasło do wifi. Otwarta sieć to niezbyt dobry pomysł.

Dual nie pozwala monitorować stanu przycisków dlatego średnio nadaje się do takiej roli.
niestety nie mogę zmienić ustawień sieci...
ssid jest ukryty i dość skomplikowany więc i tak to już problem w odczytaniu ssida ...

DUAL ma możliwość podłączenia zwykłych przycisków, czy można je wykorzystać ???

jeśli nie to w moim przypadku wystarczy otwieranie i zamykanie bez kontroli czasu... Rolety mają wyłączniki krańcowe.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Przyciski Dual-a sterują przekaźnikami z pominięciem ESP. Oznacza to, że nie będzie można ustalić stanu położenia rolet.
Co więcej.... jeżeli z aplikacji ktoś naciśnie otwieranie rolet, a w tym czasie ktoś przyciśnie zamykanie fizycznym przyciskiem to możesz spalić silnik.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
bicker

pzygmunt wrote: Fri Nov 10, 2017 9:44 am Przyciski Dual-a sterują przekaźnikami z pominięciem ESP. Oznacza to, że nie będzie można ustalić stanu położenia rolet.
Co więcej.... jeżeli z aplikacji ktoś naciśnie otwieranie rolet, a w tym czasie ktoś przyciśnie zamykanie fizycznym przyciskiem to możesz spalić silnik.
ok. rozumiem ....
w takim razie czy ktoś zna jakiś gotowy układ do sterowania roletami i z możliwością podłączenia przycisków ???
michael

bicker wrote: Fri Nov 10, 2017 10:29 am
pzygmunt wrote: Fri Nov 10, 2017 9:44 am Przyciski Dual-a sterują przekaźnikami z pominięciem ESP. Oznacza to, że nie będzie można ustalić stanu położenia rolet.
ok. rozumiem ....
w takim razie czy ktoś zna jakiś gotowy układ do sterowania roletami i z możliwością podłączenia przycisków ???
No pewnie :)

https://supla.zamel.pl/produkt/srw-01/
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bicker

michael wrote: Fri Nov 10, 2017 10:36 am
bicker wrote: Fri Nov 10, 2017 10:29 am
ok. rozumiem ....
No pewnie :)

https://supla.zamel.pl/produkt/srw-01/
hm...
super oferta... jest jeszcze co najmniej jedna

ale bardziej mi chodziło o moduł od naszych skośnookich kolegów
Espablo

bicker wrote: Fri Nov 10, 2017 10:49 am hm...

A zerknij no do działu Sprzęt/Zrób to sam ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
bicker

Espablo wrote: Fri Nov 10, 2017 11:06 am
bicker wrote: Fri Nov 10, 2017 10:49 am hm...

A zerknij no do działu Sprzęt/Zrób to sam ;)
byłem, znam twój moduł i się nad nim zastanawiam, ale w tym konkretnym miejscu nie potrzebuje aż takiej minimalizacji, bo i tak układ będzie ukryty w podwieszanym suficie.... więc miejsca jest dużo...

większy problem jest z siecią
Espablo

no to zwykły Nodemcu + 2 przekaźniki + ładowarka od telefonu + soft do rolet (może być coś dedykowanego ze "stajni" ;) @Zybi'ego lub mój do inCan lub też uniwersalny inCan-Easy)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

Return to “Pomoc”