gosund ep2

botr123
Posts: 35
Joined: Mon Dec 26, 2022 4:28 pm

Post

mam juz gniazdo wifi gosund ep2 rozebrane ...czy mozna wgrac do niego suple dla gosund sp111
czy ladowac tasmote ??:(
robertklepacki94
Posts: 1004
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Można wgrać z SP111.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
botr123
Posts: 35
Joined: Mon Dec 26, 2022 4:28 pm

Post

Potwierdzam można wgrac do ep2 suple
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
bajtmarcin
Posts: 4
Joined: Wed May 31, 2023 5:38 am

Post

Wgrałem do EP2 bulid z sp111 i nie pokazuje mi Napięcia, a zużycie prądu zaniża podłączona żarówka 75W a wskazania 64W
bajtmarcin
Posts: 4
Joined: Wed May 31, 2023 5:38 am

Post

bajtmarcin wrote: Wed May 31, 2023 7:04 pm Wgrałem do EP2 bulid z sp111 i nie pokazuje mi Napięcia, a zużycie prądu zaniża podłączona żarówka 75W a wskazania 64W
po wgraniu Gosund SP111 v1.1 zamiast 1.4 i pokazuje napięcie teraz tylko ogarnąć kalibracje
czy jest możliwe pokazywania napięcia przy wyłączonym gniazdku?
Pietras81
Posts: 1856
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

bajtmarcin wrote: Wed May 31, 2023 7:32 pm
bajtmarcin wrote: Wed May 31, 2023 7:04 pm Wgrałem do EP2 bulid z sp111 i nie pokazuje mi Napięcia, a zużycie prądu zaniża podłączona żarówka 75W a wskazania 64W
po wgraniu Gosund SP111 v1.1 zamiast 1.4 i pokazuje napięcie teraz tylko ogarnąć kalibracje
czy jest możliwe pokazywania napięcia przy wyłączonym gniazdku?
Jeśli masz soft z gui to raczej nie. W tasmota jest taka możliwość wystarczy odpowiednią komenda i jest.
https://pietras-81.aqi.eco/
User avatar
YoMan
Posts: 2349
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

Nie chce mi się mechanicznie otwierać EP2, żeby sprawdzić czy da się wgrać przez UART ale ... chciałem zrobić sposobem przez Support i dostałem 1.odpowiedź:
Before sending this to our technical team, please help us confirm the following.
- Are these devices connected and online in the Gosund app?
- Are these devices flashed with Tasmota/Tuya convert before?
- Please send us the email address you use to register with the app.
Also, please note that our new firmware version is 1.0.8 which is the same as version 1.0.6 that can be flashed to Tasmota/Tuya Convert.
po odpowiedzi dostałem 2:
Most of our EP2 plugs right now are already upgraded and they no longer support flashing to Tasmota.
We are sorry to inform you that upon checking, your smart plug is an upgraded version. Therefore, the firmware cannot be updated to v1.0.8.
We are hoping for your understanding.
Czyżby wywalili esp ze środka?
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
myszektbg
Posts: 84
Joined: Sat Jun 17, 2023 3:42 pm

Post

Nie wiem dokładnie jaki chip tam teraz w EP2 siedzi, ale miałem jedno ostatnio i było całkiem coś innego, nawet nie znalazłem co to. Poszło dalej jak było :(.
User avatar
YoMan
Posts: 2349
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

myszektbg wrote: Fri Aug 11, 2023 4:39 pm Nie wiem dokładnie jaki chip tam teraz w EP2 siedzi, ale miałem jedno ostatnio i było całkiem coś innego, nawet nie znalazłem co to. Poszło dalej jak było :(.
Udało Ci się rozebrać i złożyć bez śladów?
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
myszektbg
Posts: 84
Joined: Sat Jun 17, 2023 3:42 pm

Post

Tak :D udało się. Wcale nie jest mocno sklejone, moją wersje wystarczyło w rękach dobrze "obgnieść" w koło. Tak dobrze ściskać ale z czuciem i słychać było momenty puszczania kleju. Tam jest klej tylko w 3-4 miejscach - małe kropelki.

W tym temacie gość pod spodem pokazuje jak delikatnie opukać młotkiem :), ale w rękach jest większe wyczucie siły :D.
https://github.com/arendst/Tasmota/discussions/10350

Return to “Gosund”