Nie ma znaczenia bo do puki nie włacze przycisku wszystko śmiga. Ustawiam przycisk na d6 i wemos resetuje się cały czas. Nawet nie musze dodawać go do cloud. Przed chwilą wygenerowałem soft bez Wyzwalacza akcji i nie ma tego probelmu. Wyzwalacz akcji powoduje resetowanie się modułu.krycha88 wrote: Tue Feb 14, 2023 9:08 pmJakiego typu linki dodajesz i ile?Pietras81 wrote: Tue Feb 14, 2023 9:06 pm Ja dziś również zrobiłem próbę. Wygenerowałem Wyświetlacz OLED SSD1306, SH1106+nowe linki bezpośrednie+przycisk.
Do momentu kiedy nie ustawie przycisku śmiga wszystko, włączam przycisk dioda na wemosie zaczyna migać i już po wszystkim tak jak by się resetował. Wgrywam od nowa bez przycisku jest oki.
Linki bezpośrednie + OLED - problem
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
https://pietras-81.aqi.eco/
-
MMarcin
Potwierdzam.Pietras81 wrote: Tue Feb 14, 2023 9:18 pmNie ma znaczenia bo do puki nie włacze przycisku wszystko śmiga. Ustawiam przycisk na d6 i wemos resetuje się cały czas. Nawet nie musze dodawać go do cloud. Przed chwilą wygenerowałem soft bez Wyzwalacza akcji i nie ma tego probelmu. Wyzwalacz akcji powoduje resetowanie się modułu.krycha88 wrote: Tue Feb 14, 2023 9:08 pmJakiego typu linki dodajesz i ile?Pietras81 wrote: Tue Feb 14, 2023 9:06 pm Ja dziś również zrobiłem próbę. Wygenerowałem Wyświetlacz OLED SSD1306, SH1106+nowe linki bezpośrednie+przycisk.
Do momentu kiedy nie ustawie przycisku śmiga wszystko, włączam przycisk dioda na wemosie zaczyna migać i już po wszystkim tak jak by się resetował. Wgrywam od nowa bez przycisku jest oki.
U mnie też bez wyzwalacza akcji nie resetuje się.
-
Albert
Dlatego mi zaczęło dzialac bo miałem virtual relay

-
Albert
Jako że zacząłem drążyć temat LCD i oledów to wygrzebałem z szuflady shielda 0,66 do wemosa i kurla albo jakis uwalony jest albo cos zle jest bo odczyt z linku pokazuje bardzo w prawo i nachodzi na godzine. Wg mnie tą godzine można wywalić całkiem i dac tylko temperaturę i przesunąć ją w lewo. Ewentualnie żeby dało się wpisac jakis kilkuliterowy opis jak np „bojler”
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
dobo
Problemem jest rozdzielczość tego maleństwa tj. 64x48 pixeli aby dane wyświetlały się prawidłowo powinien mieć 128x64 pixeli.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Kup min. 1.3 cala A nie takie maleństwo. I nic już nie wywalamy ewentualnie coś można jeszcze dołożyć.Albert wrote: Thu Feb 16, 2023 4:33 pm Jako że zacząłem drążyć temat LCD i oledów to wygrzebałem z szuflady shielda 0,66 do wemosa i kurla albo jakis uwalony jest albo cos zle jest bo odczyt z linku pokazuje bardzo w prawo i nachodzi na godzine. Wg mnie tą godzine można wywalić całkiem i dac tylko temperaturę i przesunąć ją w lewo. Ewentualnie żeby dało się wpisac jakis kilkuliterowy opis jak np „bojler”
https://pietras-81.aqi.eco/
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
jak ma mało miejsca to jest jeszcze 0,96' a poza tym popieram zdanie przedmówcyPietras81 wrote: Thu Feb 16, 2023 6:14 pm
Kup min. 1.3 cala A nie takie maleństwo. I nic już nie wywalamy ewentualnie coś można jeszcze dołożyć.
YoMan
-
Albert
Zaraz zaraz. Sprawdziliście w ogóle co jest zaimplementowane w gg dla oledow? Jest taki shield oled na liście do wyboru i nikt go widocznie do tej pory nie testował. Wiec trzeba albo go wywalić z gg albo poprawić aby coś tam w miarę pokazywał.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
No qrcze masz chłpie rację. Nawet nigdy nie zarejestrowałem obecności tego oleda, bo zaczynałem od 0,96'.Albert wrote: Fri Feb 17, 2023 7:45 am Zaraz zaraz. Sprawdziliście w ogóle co jest zaimplementowane w gg dla oledow? Jest taki shield oled na liście do wyboru i nikt go widocznie do tej pory nie testował. Wiec trzeba albo go wywalić z gg albo poprawić aby coś tam w miarę pokazywał.
Nie wiem jak do tego podejdzie krycha88 ale pewnie trzeba albo zmniejszyć ilość info na ekranie, na co inni nie będą chcieli się zgodzić albo zrobić osobny ekran do tego mini-oledzika. Z racji, że jesteś w znaczącej mniejszości (sorry) a może nawet jedyny, bo nikt wcześniej nie zgłaszał tego problemu to może się okazać, że najszybszym rozwiązaniem będzie usunięcie tej pozycji z możliwości wyboru
YoMan