Domoticz - integracja

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
kml
Posty: 45
Rejestracja: wt wrz 06, 2016 9:17 pm

wt paź 25, 2016 10:32 pm

Czy byłaby możliwość implementacji w Supli, prostego mechanizmu wysyłania statusów do Domoticza w formacie json?

Działają na zasadzie wywołania URLa.

W łatwy sposób mogą informować o stanie zamknięcia bramy:
http://ip_domoticza/json.htm?type=command&param=switchlight&idx=IDX&switchcmd=On
http://ip_domoticza/json.htm?type=command&param=switchlight&idx=IDX&switchcmd=Off

temperaturze:
http://ip_domoticza/json.htm?type=command&param=udevice&idx=IDX&nvalue=0&svalue=TEMP

Z góry dzięki!
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7978
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 26, 2016 9:24 am

Jak będzie RESTApi co nastąpi już niedługo to będzie można sobie dopisać coś pośredniczącego.
kml
Posty: 45
Rejestracja: wt wrz 06, 2016 9:17 pm

śr paź 26, 2016 7:52 pm

Super! :-)
jokers
Posty: 2
Rejestracja: pn lut 27, 2017 7:24 pm

sob paź 28, 2017 12:50 pm

Witam.
Jest już jakaś integracja z Domiticz ?
piosol
Posty: 4
Rejestracja: sob lis 11, 2017 1:37 pm

wt lis 14, 2017 7:48 pm

Sa jakieś plany co do integracji ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7978
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lis 14, 2017 7:52 pm

Może ktoś kiedyś zrobi jakiś binding.
GoldDraker
Posty: 15
Rejestracja: śr mar 07, 2018 7:04 pm

pn lis 05, 2018 4:03 pm

odświeżam temat
czy może ktoś już próbował zintegrować suple do domoticz??
Gacek
Posty: 3
Rejestracja: czw sie 09, 2018 9:33 pm

wt lis 06, 2018 9:45 pm

Też zainteresowany jestem sterowaniem z domoticza. Poza tym chciałbym mieć fizyczny przycisk dzięki któremu przy wychodzeniu z domu zasuwały by się rolety na parterze, wyłączały światła i zamykał główny zawór wody. Niby wiem jak to ogarnąć w espeasy ale zaczałem od rolet na supli i jakoś wierzę że jeszcze coś z tej supli będzie.
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2018 7:44 am przez Gacek, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja supla:
Mew01
6x rolety
6x światło
1 gniazdko
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt lis 06, 2018 10:00 pm

Możesz połączyć włączanie, wyłączanie lub zamykanie rolet z domoticzem poprzez skrypty fracza tylko po co Ci dodatkowa aplikacja do obsługi w telefonie? Chyba że masz inne funkcje zrealizowane na domoticzu, to może i jest sens.
Pozdrawiam
Wojtek
isom
Posty: 46
Rejestracja: sob paź 27, 2018 6:09 am

śr lis 07, 2018 8:54 am

wojtas567 pisze:
wt lis 06, 2018 10:00 pm
Możesz połączyć włączanie, wyłączanie lub zamykanie rolet z domoticzem poprzez skrypty fracza tylko po co Ci dodatkowa aplikacja do obsługi w telefonie? Chyba że masz inne funkcje zrealizowane na domoticzu, to może i jest sens.
Dodatkowa aplikacja nie jest potrzebna , ja mam ImperiHome i z niej obsługuję wszystko . Wystarczy wykorzystać skrypty , utworzyć sobie sceny np roleta 20% ......80% i " Odsłoń" ,"Zasłoń" , skopiować URL tych scen , napisać proste skrypty w domoticz i rolety działają .
Osobiście korzystam z softu kolegi Espablo dla Shelly 2
ODPOWIEDZ