Domoticz - integracja

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
kml
Posts: 41
Joined: Tue Sep 06, 2016 9:17 pm

Tue Oct 25, 2016 10:32 pm

Czy byłaby możliwość implementacji w Supli, prostego mechanizmu wysyłania statusów do Domoticza w formacie json?

Działają na zasadzie wywołania URLa.

W łatwy sposób mogą informować o stanie zamknięcia bramy:
http://ip_domoticza/json.htm?type=command&param=switchlight&idx=IDX&switchcmd=On
http://ip_domoticza/json.htm?type=command&param=switchlight&idx=IDX&switchcmd=Off

temperaturze:
http://ip_domoticza/json.htm?type=command&param=udevice&idx=IDX&nvalue=0&svalue=TEMP

Z góry dzięki!
User avatar
pzygmunt
Posts: 6690
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 26, 2016 9:24 am

Jak będzie RESTApi co nastąpi już niedługo to będzie można sobie dopisać coś pośredniczącego.
kml
Posts: 41
Joined: Tue Sep 06, 2016 9:17 pm

Wed Oct 26, 2016 7:52 pm

Super! :-)
jokers
Posts: 2
Joined: Mon Feb 27, 2017 7:24 pm

Sat Oct 28, 2017 12:50 pm

Witam.
Jest już jakaś integracja z Domiticz ?
piosol
Posts: 4
Joined: Sat Nov 11, 2017 1:37 pm

Tue Nov 14, 2017 7:48 pm

Sa jakieś plany co do integracji ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6690
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Nov 14, 2017 7:52 pm

Może ktoś kiedyś zrobi jakiś binding.
GoldDraker
Posts: 15
Joined: Wed Mar 07, 2018 7:04 pm

Mon Nov 05, 2018 4:03 pm

odświeżam temat
czy może ktoś już próbował zintegrować suple do domoticz??
Gacek
Posts: 3
Joined: Thu Aug 09, 2018 9:33 pm

Tue Nov 06, 2018 9:45 pm

Też zainteresowany jestem sterowaniem z domoticza. Poza tym chciałbym mieć fizyczny przycisk dzięki któremu przy wychodzeniu z domu zasuwały by się rolety na parterze, wyłączały światła i zamykał główny zawór wody. Niby wiem jak to ogarnąć w espeasy ale zaczałem od rolet na supli i jakoś wierzę że jeszcze coś z tej supli będzie.
Last edited by Gacek on Wed Nov 07, 2018 7:44 am, edited 1 time in total.
Moja supla:
Mew01
6x rolety
6x światło
1 gniazdko
User avatar
wojtas567
Posts: 1763
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Nov 06, 2018 10:00 pm

Możesz połączyć włączanie, wyłączanie lub zamykanie rolet z domoticzem poprzez skrypty fracza tylko po co Ci dodatkowa aplikacja do obsługi w telefonie? Chyba że masz inne funkcje zrealizowane na domoticzu, to może i jest sens.
Pozdrawiam
Wojtek
isom
Posts: 46
Joined: Sat Oct 27, 2018 6:09 am

Wed Nov 07, 2018 8:54 am

wojtas567 wrote:
Tue Nov 06, 2018 10:00 pm
Możesz połączyć włączanie, wyłączanie lub zamykanie rolet z domoticzem poprzez skrypty fracza tylko po co Ci dodatkowa aplikacja do obsługi w telefonie? Chyba że masz inne funkcje zrealizowane na domoticzu, to może i jest sens.
Dodatkowa aplikacja nie jest potrzebna , ja mam ImperiHome i z niej obsługuję wszystko . Wystarczy wykorzystać skrypty , utworzyć sobie sceny np roleta 20% ......80% i " Odsłoń" ,"Zasłoń" , skopiować URL tych scen , napisać proste skrypty w domoticz i rolety działają .
Osobiście korzystam z softu kolegi Espablo dla Shelly 2
Post Reply