Router HS8546V

Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

Witam czy z tego zdjęcia wynika że ten router obsługuje tylko do 32 urządzeń, ostatnio często zawiesza mi się wifi w telefonach i muszę poprostu włączyć i wyłączyć wifi w telefonie i jest znowu jakiś czas dobrze ale czasem robi się to denerwujące
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mdi87

Wątpię żeby obsługiwał 64 router w tej cenie od huawei.
Juszczaczek1

Też mam wątpliwości. A jak do niego podłącze kablem drugi router jakiś lepszy to wtedy on to ogarnie czy ten Huawei będzie jakoś i tak go blokował, pytam bo w ogóle nie znam się na tym
mdi87

Po co router do routera kablem, lepiej zmień sprzęt na coś lepszego, tym bardziej jak korzystasz tylko z samego routera.
Juszczaczek1

Tylko to jest sprzęt operatora i nie wiem czy będzie chciał się na to zgodzić, już jak chciałem hasło do routera to miał problem bo niby nie mogą bo muszą mięs zdalny dostęp itp.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wepnij swój router zaraz za tym. Opcjonalnie poproś operatora aby przełączył ten swój w tryb bridge abyś nie był za dwoma NAT-ami.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Basmar

Unifi Pro I po kłopocie, niestety ponad 200 Eur.

Pozdr
No i cały plan spalił na panewce :cry:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Zanim Unifi Pro, to najpierw należy zrobić porządek z obecnie posiadanym sprzętem. Router HS8546V jest jednocześnie ONT dla światłowodu GPON.
pzygmunt wrote: Sat Mar 04, 2023 7:18 pm Wepnij swój router zaraz za tym. Opcjonalnie poproś operatora aby przełączył ten swój w tryb bridge abyś nie był za dwoma NAT-ami.
Tryb bridge jest tu bardzo wskazany. Jeśli operator nie chciałby się zgodzić, to zażądaj wymiany tego routera. Masz Internet po światłowodzie, a operator daje Ci router obsługujący max. 32 urządzenia. Masz w umowie, że zgodziłeś się na takie ograniczenie?
A najlepiej poproś o ONT bez routera (coś takiego: https://www.wisp.pl/p6900,huawei-ont-hg ... -epon.html).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Juszczaczek1

Ok dzięki za informację, będę dzwonić do operatora, zobaczę co uda mi się załatwić
Basmar

Podobny kłopocik miałem kilka lat temu,
Opcja tańsza
1. Wyłączamy WiFi w routerze od dostawcy neta i stawiamy własne Access Pointy w domu.
Opcja droższa.
2. Router w ryb bridge, własny router z obsługą PPPOE i możliwe z Vlan, dobrej jakości switch, kilka Access Pointów w domu, dobrze wybrać system z kontrolererm lokalnym lub chmurowym w celu otrzymywania powiadomień o różnych zdarzeniach w celu analizy.

Pozdr
No i cały plan spalił na panewce :cry:

Return to “Pomoc”