Router HS8546V
-
Juszczaczek1
- Been thanked: 2 times
Witam czy z tego zdjęcia wynika że ten router obsługuje tylko do 32 urządzeń, ostatnio często zawiesza mi się wifi w telefonach i muszę poprostu włączyć i wyłączyć wifi w telefonie i jest znowu jakiś czas dobrze ale czasem robi się to denerwujące
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
mdi87
Wątpię żeby obsługiwał 64 router w tej cenie od huawei.
-
mdi87
Po co router do routera kablem, lepiej zmień sprzęt na coś lepszego, tym bardziej jak korzystasz tylko z samego routera.
-
Basmar
Unifi Pro I po kłopocie, niestety ponad 200 Eur.
Pozdr
Pozdr
No i cały plan spalił na panewce 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Zanim Unifi Pro, to najpierw należy zrobić porządek z obecnie posiadanym sprzętem. Router HS8546V jest jednocześnie ONT dla światłowodu GPON.
A najlepiej poproś o ONT bez routera (coś takiego: https://www.wisp.pl/p6900,huawei-ont-hg ... -epon.html).
Tryb bridge jest tu bardzo wskazany. Jeśli operator nie chciałby się zgodzić, to zażądaj wymiany tego routera. Masz Internet po światłowodzie, a operator daje Ci router obsługujący max. 32 urządzenia. Masz w umowie, że zgodziłeś się na takie ograniczenie?pzygmunt wrote: Sat Mar 04, 2023 7:18 pm Wepnij swój router zaraz za tym. Opcjonalnie poproś operatora aby przełączył ten swój w tryb bridge abyś nie był za dwoma NAT-ami.
A najlepiej poproś o ONT bez routera (coś takiego: https://www.wisp.pl/p6900,huawei-ont-hg ... -epon.html).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Basmar
Podobny kłopocik miałem kilka lat temu,
Opcja tańsza
1. Wyłączamy WiFi w routerze od dostawcy neta i stawiamy własne Access Pointy w domu.
Opcja droższa.
2. Router w ryb bridge, własny router z obsługą PPPOE i możliwe z Vlan, dobrej jakości switch, kilka Access Pointów w domu, dobrze wybrać system z kontrolererm lokalnym lub chmurowym w celu otrzymywania powiadomień o różnych zdarzeniach w celu analizy.
Pozdr
Opcja tańsza
1. Wyłączamy WiFi w routerze od dostawcy neta i stawiamy własne Access Pointy w domu.
Opcja droższa.
2. Router w ryb bridge, własny router z obsługą PPPOE i możliwe z Vlan, dobrej jakości switch, kilka Access Pointów w domu, dobrze wybrać system z kontrolererm lokalnym lub chmurowym w celu otrzymywania powiadomień o różnych zdarzeniach w celu analizy.
Pozdr
No i cały plan spalił na panewce