Witam.
Mam pewien problem, skonfigurowałem dzisiaj moj row-02 żeby przy podwójnym naciśnięciu przycisku monostabilnego wywoływał scenę i działa to wyśmienicie, jednak od tego momentu zauważyłem ze pojedyncze naciśnięci przycisku żeby normalnie włączyć światło działa z duzym opóźnieniem. Po naciśnięciu trzeba odczekać myśle jakieś 300ms zanim światło się włączy.
Wczesniej włączała się natychmiast. Jest jakaś konfiguracja, która pozwoli mi wyeliminować ten problem?
Row-02 czas reakcji po ustawieniu sceny
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jak skonfigurowałeś wywołanie sceny, to niestety tak to musi działać. ROW czeka chwilę, czy w tym czasie będzie drugie naciśnięcie łącznika. Jeśli nie, to dopiero załącza swój przekaźnik.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
bono122b
Takiej odpowiedzi najbardziej się obawiałem…
Dzięki za info
Dzięki za info
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Tego się nie da zrobić inaczej niestety.bono122b wrote: Sat Mar 11, 2023 6:30 pm Takiej odpowiedzi najbardziej się obawiałem…
Dzięki za info
Jeśli masz możliwość / miejsce to do wieloklików warto zastosować RNW-01. Ten sterownik nie jest urządzeniem wykonawczym, (sam z siebie nie załącza żadnych obwodów elektrycznych) więc tam nie odczujesz opóźnienia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
bono122b
Dziekuje za odpowiedzi, spróbuje popracować ze skróceniem czasu bo na rnw nie mam miejsca niestety