Row-02 czas reakcji po ustawieniu sceny

Sterownik dwukanałowy
bono122b

Witam.

Mam pewien problem, skonfigurowałem dzisiaj moj row-02 żeby przy podwójnym naciśnięciu przycisku monostabilnego wywoływał scenę i działa to wyśmienicie, jednak od tego momentu zauważyłem ze pojedyncze naciśnięci przycisku żeby normalnie włączyć światło działa z duzym opóźnieniem. Po naciśnięciu trzeba odczekać myśle jakieś 300ms zanim światło się włączy.
Wczesniej włączała się natychmiast. Jest jakaś konfiguracja, która pozwoli mi wyeliminować ten problem?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Jak skonfigurowałeś wywołanie sceny, to niestety tak to musi działać. ROW czeka chwilę, czy w tym czasie będzie drugie naciśnięcie łącznika. Jeśli nie, to dopiero załącza swój przekaźnik.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
bono122b

Takiej odpowiedzi najbardziej się obawiałem…
Dzięki za info
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Możesz w trybie koncie modułu skrócić nieco czas czekania na wielokliki, ale wtedy może być trudniej kliknąć 2x. Także dopasuj to do siebie
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

bono122b wrote: Sat Mar 11, 2023 6:30 pm Takiej odpowiedzi najbardziej się obawiałem…
Dzięki za info
Tego się nie da zrobić inaczej niestety.

Jeśli masz możliwość / miejsce to do wieloklików warto zastosować RNW-01. Ten sterownik nie jest urządzeniem wykonawczym, (sam z siebie nie załącza żadnych obwodów elektrycznych) więc tam nie odczujesz opóźnienia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
bono122b

Dziekuje za odpowiedzi, spróbuje popracować ze skróceniem czasu bo na rnw nie mam miejsca niestety

Return to “ZAMEL ROW-02”