I urodziło się coś takiego. Czy można by zamiast wybierania dzwonka wpisać np. nazwę swojego, bo chyba tak wygląda wywoływanie poszczególnych dźwięków w Puschover, lub jeden z opcją wpisania nazwy. Może to w kodzie nie jest bardzo wymagające a można by wtedy dodać wiele swoich dzwonków.
Nowa wersja 6.0.0
-
Kamil Ból
Wszystko wygląda super i podobają mi się nowe rozwiązania gorące dzieki !!! Ale jak to suplowiczom na forum zawsze mało
I urodziło się coś takiego. Czy można by zamiast wybierania dzwonka wpisać np. nazwę swojego, bo chyba tak wygląda wywoływanie poszczególnych dźwięków w Puschover, lub jeden z opcją wpisania nazwy. Może to w kodzie nie jest bardzo wymagające a można by wtedy dodać wiele swoich dzwonków.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Kamil Ból on Mon Mar 13, 2023 8:06 pm, edited 1 time in total.
-
wojtas567
Przydałyby się swoje ale możesz tylko dodać dwa te które zapiszesz na stronie push.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Kamil Ból
Dwa można tylko wywołać? Czy wrzucić? Bo ja na stronie puschover mam wrzuconych z 10 dzwięków
-
wojtas567
Może cos się zmieniło kiedyś były dwa ale, że i tak nie było jak użyć to nie dawno tam nie zaglądałem
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Kamil Ból
No z tego co zrozumiałem z instukcji wystarczy sprecyzować nazwę dzwonka który został wrzucony. Nazwa dzwonka nie morze się powtarzać z nazwami które są na puschover i patrząc z pespektywy kodu to chyba jakieś obciążające to nie będzie.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
że tak zapytam ... chyba chciałem być sprytniejszy od softu i jego autora ... chciałem linkiem bezp. pobrać wartość z licznika energii i użyć go do warunkowania. To chyba tak nie działa (pozostają skrypty)? Czy ja nie mogę znaleźć?
YoMan
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Mogę dodać taką opcję.YoMan wrote: Mon Mar 13, 2023 8:40 pm że tak zapytam ... chyba chciałem być sprytniejszy od softu i jego autora ... chciałem linkiem bezp. pobrać wartość z licznika energii i użyć go do warunkowania. To chyba tak nie działa (pozostają skrypty)? Czy ja nie mogę znaleźć?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
nieeeekrycha88 wrote: Mon Mar 13, 2023 8:54 pmMogę dodać taką opcję.YoMan wrote: Mon Mar 13, 2023 8:40 pm że tak zapytam ... chyba chciałem być sprytniejszy od softu i jego autora ... chciałem linkiem bezp. pobrać wartość z licznika energii i użyć go do warunkowania. To chyba tak nie działa (pozostają skrypty)? Czy ja nie mogę znaleźć?
Tak po prostu zapytałem bo taka już moja wrodzona ciekawość i kombinowanie
YoMan
-
neurite
Udało mi się ominąć autoryzację przy zaznaczonej opcji 'GUI podczas normalnej pracy'. Wystarczy wejść na losowe URI, aby dostać zrzut ekranu głównego z loginem, hasłem i resztą ustawień. Przykład dla urządzenia na 192.168.1.100:
Prawidłowo pusta odpowiedź.
W przeglądarce ekran autoryzacji.
Ekran główny w odpowiedzi.
W przeglądarce dostajemy główny ekran z informacją 'Restart modułu' po czym przenosi nas do autoryzacji.
Code: Select all
curl 192.168.1.100W przeglądarce ekran autoryzacji.
Code: Select all
curl 192.168.1.100/losoweuriW przeglądarce dostajemy główny ekran z informacją 'Restart modułu' po czym przenosi nas do autoryzacji.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Dzięki za zgłoszenie, poprawiłem.neurite wrote: Tue Mar 14, 2023 12:54 pm Udało mi się ominąć autoryzację przy zaznaczonej opcji 'GUI podczas normalnej pracy'. Wystarczy wejść na losowe URI, aby dostać zrzut ekranu głównego z loginem, hasłem i resztą ustawień. Przykład dla urządzenia na 192.168.1.100:
Prawidłowo pusta odpowiedź.Code: Select all
curl 192.168.1.100
W przeglądarce ekran autoryzacji.Ekran główny w odpowiedzi.Code: Select all
curl 192.168.1.100/losoweuri
W przeglądarce dostajemy główny ekran z informacją 'Restart modułu' po czym przenosi nas do autoryzacji.
https://gui-generic-builder.supla.io/