Nowa wersja 6.0.0

Kamil Ból

Wszystko wygląda super i podobają mi się nowe rozwiązania gorące dzieki !!! Ale jak to suplowiczom na forum zawsze mało :D
I urodziło się coś takiego. Czy można by zamiast wybierania dzwonka wpisać np. nazwę swojego, bo chyba tak wygląda wywoływanie poszczególnych dźwięków w Puschover, lub jeden z opcją wpisania nazwy. Może to w kodzie nie jest bardzo wymagające a można by wtedy dodać wiele swoich dzwonków.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Kamil Ból on Mon Mar 13, 2023 8:06 pm, edited 1 time in total.
wojtas567

Przydałyby się swoje ale możesz tylko dodać dwa te które zapiszesz na stronie push.
Pozdrawiam
Wojtek
Kamil Ból

Dwa można tylko wywołać? Czy wrzucić? Bo ja na stronie puschover mam wrzuconych z 10 dzwięków
wojtas567

Może cos się zmieniło kiedyś były dwa ale, że i tak nie było jak użyć to nie dawno tam nie zaglądałem
Pozdrawiam
Wojtek
Kamil Ból

No z tego co zrozumiałem z instukcji wystarczy sprecyzować nazwę dzwonka który został wrzucony. Nazwa dzwonka nie morze się powtarzać z nazwami które są na puschover i patrząc z pespektywy kodu to chyba jakieś obciążające to nie będzie.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

że tak zapytam ... chyba chciałem być sprytniejszy od softu i jego autora ... chciałem linkiem bezp. pobrać wartość z licznika energii i użyć go do warunkowania. To chyba tak nie działa (pozostają skrypty)? Czy ja nie mogę znaleźć?
YoMan
Been thanked: 5 times

YoMan wrote: Mon Mar 13, 2023 8:40 pm że tak zapytam ... chyba chciałem być sprytniejszy od softu i jego autora ... chciałem linkiem bezp. pobrać wartość z licznika energii i użyć go do warunkowania. To chyba tak nie działa (pozostają skrypty)? Czy ja nie mogę znaleźć?
Mogę dodać taką opcję.
https://gui-generic-builder.supla.io/
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

krycha88 wrote: Mon Mar 13, 2023 8:54 pm
YoMan wrote: Mon Mar 13, 2023 8:40 pm że tak zapytam ... chyba chciałem być sprytniejszy od softu i jego autora ... chciałem linkiem bezp. pobrać wartość z licznika energii i użyć go do warunkowania. To chyba tak nie działa (pozostają skrypty)? Czy ja nie mogę znaleźć?
Mogę dodać taką opcję.
nieeee :) daj spokój .... przeżyję .... to i tak nie ma chyba większego sensu. Żeby z tego skorzystać, musi być net, a skoro jest net, to mamy sceny. Szkoda Twojego czasu. Warunkowanie myślę powstało i ma sens, jeżeli ktoś potrzebuje pewnego i stabilnego rozwiązania uniezależnionego od sieci w przypadkach bardziej krytycznych. (no ewentualnie jak ktoś ma własny serwer to to może mieć sens ale to niech ten "ktoś" o to wnioskuje.
Tak po prostu zapytałem bo taka już moja wrodzona ciekawość i kombinowanie ;)
YoMan

Udało mi się ominąć autoryzację przy zaznaczonej opcji 'GUI podczas normalnej pracy'. Wystarczy wejść na losowe URI, aby dostać zrzut ekranu głównego z loginem, hasłem i resztą ustawień. Przykład dla urządzenia na 192.168.1.100:

Code: Select all

curl 192.168.1.100
Prawidłowo pusta odpowiedź.
W przeglądarce ekran autoryzacji.

curl 192.168.1.100/losoweuri
Ekran główny w odpowiedzi.
W przeglądarce dostajemy główny ekran z informacją 'Restart modułu' po czym przenosi nas do autoryzacji.
krycha88
Been thanked: 5 times

neurite wrote: Tue Mar 14, 2023 12:54 pm Udało mi się ominąć autoryzację przy zaznaczonej opcji 'GUI podczas normalnej pracy'. Wystarczy wejść na losowe URI, aby dostać zrzut ekranu głównego z loginem, hasłem i resztą ustawień. Przykład dla urządzenia na 192.168.1.100:

curl 192.168.1.100
Prawidłowo pusta odpowiedź.
W przeglądarce ekran autoryzacji.

curl 192.168.1.100/losoweuri
Ekran główny w odpowiedzi.
W przeglądarce dostajemy główny ekran z informacją 'Restart modułu' po czym przenosi nas do autoryzacji.
Dzięki za zgłoszenie, poprawiłem.
https://gui-generic-builder.supla.io/

Return to “GUI Generic”