Cześć
Dlaczego na stronie supla scripts powiadomienia na komórkę mi przychodzą.
Natomiast gdy przełączam z aplikacji ze smartfona te powiadomienia mi nie przychodzą?
Co spierdzieliłem ???
Mam prywatną instancję , wszystko mam zaktualizowane
pozdrawiam
Pushover dla zielonych
-
misiek1003
Właśnie mam to samo co kolega powyżej, powiadomienia działają z supla scripts po wywołaniu sceny ale już z apki nie wychodzą. Co ciekawe nie mam w cloud supla urządzenia Supla Pushover. co robię źle ..... ????
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
prawdopodobnie coś z wyzwalaczem ale opis trochę chaotyczny. "Na stronie (...) powiadomienia na komórkę przychodzą" - nie łapię, "natomiast gdy przełączam z aplikacji" - co na co przełączasz?groszek33 wrote: Thu Nov 19, 2020 12:01 pm Cześć
Dlaczego na stronie supla scripts powiadomienia na komórkę mi przychodzą.
Natomiast gdy przełączam z aplikacji ze smartfona te powiadomienia mi nie przychodzą?
Co spierdzieliłem ???
Mam prywatną instancję , wszystko mam zaktualizowane
pozdrawiam
YoMan
-
misiek1003
Na stronie scripts.supla.io jak naciskam "wykonaj scenę" to włącza przekaznik i powiadomienia przychodzą. Po włączeniu tego samego przekaźnika w aplikacji - powiadomień brak.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Prawdopodobnie jak klikasz w scenę to ona włącza przekaźnik (czyli przekaźnik jest akcją wykonywaną), natomiast kliknięcie przekaźnika nie włącza sceny. Jeżeli chcesz powiadomienia na włączenie przekaźnika to musisz wpisać zmianę jego stanu jako wyzwalacz uruchomienia sceny (i jako warunek też).misiek1003 wrote: Wed Mar 15, 2023 5:36 am Na stronie scripts.supla.io jak naciskam "wykonaj scenę" to włącza przekaznik i powiadomienia przychodzą. Po włączeniu tego samego przekaźnika w aplikacji - powiadomień brak.
YoMan
-
misiek1003
Trochę nie rozumiem gdzie wpisać wyzwalacz sceny. Udało mi się wywołać powiadomienie przez "warunkowanie" na samym module.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Wrzuć proszę zrzut ekranu z widokiem na scenę (najlepiej w trybie "edycja"), tak aby było widać wszystkie ustawienia (mogą być 2-3 screeny).misiek1003 wrote: Wed Mar 15, 2023 8:02 am Trochę nie rozumiem gdzie wpisać wyzwalacz sceny. Udało mi się wywołać powiadomienie przez "warunkowanie" na samym module.
Najlepsze suple dla Twojego domu