Pushover dla zielonych

groszek33

Cześć
Dlaczego na stronie supla scripts powiadomienia na komórkę mi przychodzą.
Natomiast gdy przełączam z aplikacji ze smartfona te powiadomienia mi nie przychodzą?

Co spierdzieliłem ???
Mam prywatną instancję , wszystko mam zaktualizowane

pozdrawiam
Kto pyta nie błądzi:))
misiek1003

Właśnie mam to samo co kolega powyżej, powiadomienia działają z supla scripts po wywołaniu sceny ale już z apki nie wychodzą. Co ciekawe nie mam w cloud supla urządzenia Supla Pushover. co robię źle ..... ????
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

groszek33 wrote: Thu Nov 19, 2020 12:01 pm Cześć
Dlaczego na stronie supla scripts powiadomienia na komórkę mi przychodzą.
Natomiast gdy przełączam z aplikacji ze smartfona te powiadomienia mi nie przychodzą?

Co spierdzieliłem ???
Mam prywatną instancję , wszystko mam zaktualizowane

pozdrawiam
prawdopodobnie coś z wyzwalaczem ale opis trochę chaotyczny. "Na stronie (...) powiadomienia na komórkę przychodzą" - nie łapię, "natomiast gdy przełączam z aplikacji" - co na co przełączasz?
YoMan

Na stronie scripts.supla.io jak naciskam "wykonaj scenę" to włącza przekaznik i powiadomienia przychodzą. Po włączeniu tego samego przekaźnika w aplikacji - powiadomień brak.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

misiek1003 wrote: Wed Mar 15, 2023 5:36 am Na stronie scripts.supla.io jak naciskam "wykonaj scenę" to włącza przekaznik i powiadomienia przychodzą. Po włączeniu tego samego przekaźnika w aplikacji - powiadomień brak.
Prawdopodobnie jak klikasz w scenę to ona włącza przekaźnik (czyli przekaźnik jest akcją wykonywaną), natomiast kliknięcie przekaźnika nie włącza sceny. Jeżeli chcesz powiadomienia na włączenie przekaźnika to musisz wpisać zmianę jego stanu jako wyzwalacz uruchomienia sceny (i jako warunek też).
YoMan

Trochę nie rozumiem gdzie wpisać wyzwalacz sceny. Udało mi się wywołać powiadomienie przez "warunkowanie" na samym module.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

misiek1003 wrote: Wed Mar 15, 2023 8:02 am Trochę nie rozumiem gdzie wpisać wyzwalacz sceny. Udało mi się wywołać powiadomienie przez "warunkowanie" na samym module.
Wrzuć proszę zrzut ekranu z widokiem na scenę (najlepiej w trybie "edycja"), tak aby było widać wszystkie ustawienia (mogą być 2-3 screeny).
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”