Kilka ogólnych pytań.
-
Ojciec
No i podłączyłam MEW 01.
Czy da się podejrzac gdzieś historie napięć na poszczególnych fazach?
Czy da się podejrzac gdzieś historie napięć na poszczególnych fazach?
W aplikacji się nie da. Apka nie gromadzi tych danych, serwer też nie.
Jeśli chcesz monitorować napięcie i odchyłki od ustalonych progów, to możesz to włączyć w Cloud. Odchyłki sa wtedy rejestrowane na serwerze i prezentowane w Cloud.
Jak chcesz mieć wykres dla napięcia, to musiałbyś zintegrować swoje konto np. z HA+InfluxDB+Grafana.
Jeśli chcesz monitorować napięcie i odchyłki od ustalonych progów, to możesz to włączyć w Cloud. Odchyłki sa wtedy rejestrowane na serwerze i prezentowane w Cloud.
Jak chcesz mieć wykres dla napięcia, to musiałbyś zintegrować swoje konto np. z HA+InfluxDB+Grafana.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Ojciec
Dzieki za informacje.
Odchyłki już sobie włączyłem.
Odchyłki już sobie włączyłem.
-
Ojciec
Mam problem, na 1 i 2 fazie pokazuje mi energia czynna pobrana. Natomiast na 3 fazie nie...zmieniłem na próbę kierunku przekładnik i też nic nie pokazuje. Kable od przekładnika podłączone poprawnie Czerwony po lewej czarny po prawej.
Na liczniku świecą się 3 diody więc zasilanie jest.
Co może być nie tak co sprawdzić?
Na liczniku świecą się 3 diody więc zasilanie jest.
Co może być nie tak co sprawdzić?
-
Ojciec
Problem rozwiązany, w momencie gdy chciałem zamienić kabelki w liczniku od przekładników zobaczyłem że na 3 fazie czarny kabelek jest słabo wsadzony, poprawiłem i działa....
Kiedyś miałem czerwony z czarnym w jednym zacisku, bo się końcówka podwinęła i przy wkladaniu przewodu wszedł nie tam gdzie powinien. Dwa razy sprawdziłem i nie widziałem nieprawidłowości. Za trzecim razem jak miałem zamieniać przekładniki miejscami to dopiero dojrzałem
Od tamtej pory wyznaję zasadę: "Jak coś nie działa, sprawdź wszystko 3razy"
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024