ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-02 :)
-
przemoph
Produkt na który czekałem. Brakujące ogniwo mojej instalacji SUPLI. Chętnie protestuję w swoim mieszkaniu jako główny Smartlicznik 
-
tomektomek8
Dzień dobry,
Chętnie skorzystam z testów, chciałbym zmierzyć pobór prądu kotłowni z grzaniem wody vs. Bojler. Co tak naprawdę się bardziej opłaca.
Zgłaszam się do wszystkich testów i nic, więc może tym razem
Chętnie skorzystam z testów, chciałbym zmierzyć pobór prądu kotłowni z grzaniem wody vs. Bojler. Co tak naprawdę się bardziej opłaca.
Zgłaszam się do wszystkich testów i nic, więc może tym razem
-
artur_n
W swojej instalacji jako główny licznik w małej rozdzielni podsiadam MEW w wersji Lite, jako, że posiadam fotowoltaikę i nadmiar prądu chce wykorzystać do grzania CWU taki licznik idealnie wpasuje się w mała rozdzielnie przy CWU w której jest zabezpieczenie do grzałki.
Zamel świetna robota z tym sprzętem!
Zamel świetna robota z tym sprzętem!
-
kedzior122
Akurat do małej rozdzielnicy w bloku! Można sprawdzić ile mieszkanie i Smart gadżety biorą w idle. Do tego kontrola jak często żona siedzi na netflix zamiast obiad gotować 
I jeszcze spiąć to z HA. Oj chciałbym się pobawić
I jeszcze spiąć to z HA. Oj chciałbym się pobawić
-
Seba96pro
Witam,
Super, czekałem na ten miernik energii od dobrego roku. Korzystam z Supli już dłuższy czas i montuję ją nie tylko u Siebie. LEW-02 wykorzystanym do zużycia energii u teściów u których mieszkam do rozliczeń
obecnie kombinowałem z ESP 32 / arduino + SCT-013-000 lecz wartosci przy większym obciążeniu w porównaniu do miernika cegowego rozbiegały się.
LEW-02 byłby świetny rozwiązaniem wraz z historią do podglądu.
Po testach na pewno miałbym osobę która chciałaby mieć taki miernik energii do 4 klimatyzacji, i porównywać zużycie wraz z produkcją energii przez fotowoltaike.
Super, czekałem na ten miernik energii od dobrego roku. Korzystam z Supli już dłuższy czas i montuję ją nie tylko u Siebie. LEW-02 wykorzystanym do zużycia energii u teściów u których mieszkam do rozliczeń
LEW-02 byłby świetny rozwiązaniem wraz z historią do podglądu.
Po testach na pewno miałbym osobę która chciałaby mieć taki miernik energii do 4 klimatyzacji, i porównywać zużycie wraz z produkcją energii przez fotowoltaike.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
KosaPCT
Ja również chętnie się piszę na testy, gdyż uwielbiam wykresy i wykresiki
W sumie taki jednofazowy mógłbym zastosować wszędzie, a w szczególności tam, gdzie upychanie trzyfazowego byłoby przerostem formy na treścią. W pierwszej kolejności brakuje mi możliwości pomiaru dwóch bojlerów CWU. Pozwoliłoby to na dokładniejsze dopasowanie zużycia energii np. do produkcji z fotowoltaiki czy aktualnej taryfy (dzienna/nocna).
Ciekawy też jestem ile zużywa moja domowa "serwerownia", tj. przełączniki sieciowe, rejestratory CCTV, kamery, komputery, TV, zasilacze buforowe, itp.
Biorąc pod uwagę, że urządzenia te generują ruch 150-200Mb/s przez całą dobę to i one pochłaniają trochę energii.
Pewnie mógłbym wymieniać tak jeszcze dalej, ale de facto każdy krok będzie dobry w celu maksymalizacji autokonsumpcji z PV oraz optymalizacji zużycia energii
Ostatnim razem przy LEW-01 mi się nie udało, także tym razem liczę na szczęście
Ciekawy też jestem ile zużywa moja domowa "serwerownia", tj. przełączniki sieciowe, rejestratory CCTV, kamery, komputery, TV, zasilacze buforowe, itp.
Biorąc pod uwagę, że urządzenia te generują ruch 150-200Mb/s przez całą dobę to i one pochłaniają trochę energii.
Pewnie mógłbym wymieniać tak jeszcze dalej, ale de facto każdy krok będzie dobry w celu maksymalizacji autokonsumpcji z PV oraz optymalizacji zużycia energii
Ostatnim razem przy LEW-01 mi się nie udało, także tym razem liczę na szczęście
-
safek1
Zgłaszam się do testów
Zamontuje w kotłowni do monitorowania grzałki boliera
Zbliża się sezon robienia księżycówki wiedziałbym ile dokładnie kosztuje taka produkcja, oczywiście sprawę oprzemy o bufet
Okulary dla żony żeby nie widziała czemu tak często patrzę na aplikację
Zamontuje w kotłowni do monitorowania grzałki boliera
Zbliża się sezon robienia księżycówki wiedziałbym ile dokładnie kosztuje taka produkcja, oczywiście sprawę oprzemy o bufet
Okulary dla żony żeby nie widziała czemu tak często patrzę na aplikację
-
kwikus
LEW -02 zastosowałbym do pomiaru zużycia prądu przez ulubione sprzęty mojej żony. Mowa o pralce i suszarce. Rachunki za prąd coraz większe a pralka pracuje coraz więcej, muszę mieć nad tym kontrolę. W rozdzielni mam miejsce więc urządzonko idealnie się do tego nadaje. Mam nadzieję, że uda mi się go zdobyć na testy.
4x Sonoff basic, 2x smart DGM, 1x Sonoff Touch, 1x LIW-01, 2x PNW- 01, ESP 8266 sterowanie bramą wjazdową 
-
QLQ
Też podobnie jak Robert czekałem na taki licznik 1F ponieważ również mam w bloku tylko jena fazę i małą skrzynkę bezpieczników. Zamieniając go zamiast MEW zyskam 1 wolne miejsce gdzie będę mógł dołożyć chociażby zabezpieczenie w postaci GBM03 ( fajnie jakby było nakie GBM 01 na jedną fazę- może w przyszłości zrobice)
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
ag1851738
dzień dobry.
jestem pomiarowcem w każdym calu
,
dokonuję pomiarów wszędzie i staram się opomiarować wszystko, no może prawie wszystko
,
dotąd nie było modułu lew-02 więc do pomiarów użyłem substytutu nie działającego w Supli.
zatem fajnie że już jest lew-02, może uda się porównać uzyskane wyniki?
pozdrawiam Producenta i Użytkowników urządzeń Zamel
jestem pomiarowcem w każdym calu
dokonuję pomiarów wszędzie i staram się opomiarować wszystko, no może prawie wszystko
dotąd nie było modułu lew-02 więc do pomiarów użyłem substytutu nie działającego w Supli.
zatem fajnie że już jest lew-02, może uda się porównać uzyskane wyniki?
pozdrawiam Producenta i Użytkowników urządzeń Zamel
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.