ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-02 :)

przemoph

Produkt na który czekałem. Brakujące ogniwo mojej instalacji SUPLI. Chętnie protestuję w swoim mieszkaniu jako główny Smartlicznik :)
tomektomek8

Dzień dobry,

Chętnie skorzystam z testów, chciałbym zmierzyć pobór prądu kotłowni z grzaniem wody vs. Bojler. Co tak naprawdę się bardziej opłaca.
Zgłaszam się do wszystkich testów i nic, więc może tym razem :(
artur_n

W swojej instalacji jako główny licznik w małej rozdzielni podsiadam MEW w wersji Lite, jako, że posiadam fotowoltaikę i nadmiar prądu chce wykorzystać do grzania CWU taki licznik idealnie wpasuje się w mała rozdzielnie przy CWU w której jest zabezpieczenie do grzałki.

Zamel świetna robota z tym sprzętem!
kedzior122

Akurat do małej rozdzielnicy w bloku! Można sprawdzić ile mieszkanie i Smart gadżety biorą w idle. Do tego kontrola jak często żona siedzi na netflix zamiast obiad gotować :D
I jeszcze spiąć to z HA. Oj chciałbym się pobawić
Seba96pro

Witam,

Super, czekałem na ten miernik energii od dobrego roku. Korzystam z Supli już dłuższy czas i montuję ją nie tylko u Siebie. LEW-02 wykorzystanym do zużycia energii u teściów u których mieszkam do rozliczeń :D obecnie kombinowałem z ESP 32 / arduino + SCT-013-000 lecz wartosci przy większym obciążeniu w porównaniu do miernika cegowego rozbiegały się.

LEW-02 byłby świetny rozwiązaniem wraz z historią do podglądu.

Po testach na pewno miałbym osobę która chciałaby mieć taki miernik energii do 4 klimatyzacji, i porównywać zużycie wraz z produkcją energii przez fotowoltaike.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KosaPCT

Ja również chętnie się piszę na testy, gdyż uwielbiam wykresy i wykresiki ;) W sumie taki jednofazowy mógłbym zastosować wszędzie, a w szczególności tam, gdzie upychanie trzyfazowego byłoby przerostem formy na treścią. W pierwszej kolejności brakuje mi możliwości pomiaru dwóch bojlerów CWU. Pozwoliłoby to na dokładniejsze dopasowanie zużycia energii np. do produkcji z fotowoltaiki czy aktualnej taryfy (dzienna/nocna).

Ciekawy też jestem ile zużywa moja domowa "serwerownia", tj. przełączniki sieciowe, rejestratory CCTV, kamery, komputery, TV, zasilacze buforowe, itp.
Biorąc pod uwagę, że urządzenia te generują ruch 150-200Mb/s przez całą dobę to i one pochłaniają trochę energii.

Pewnie mógłbym wymieniać tak jeszcze dalej, ale de facto każdy krok będzie dobry w celu maksymalizacji autokonsumpcji z PV oraz optymalizacji zużycia energii :)

Ostatnim razem przy LEW-01 mi się nie udało, także tym razem liczę na szczęście :)
safek1

Zgłaszam się do testów
Zamontuje w kotłowni do monitorowania grzałki boliera
Zbliża się sezon robienia księżycówki wiedziałbym ile dokładnie kosztuje taka produkcja, oczywiście sprawę oprzemy o bufet
Okulary dla żony żeby nie widziała czemu tak często patrzę na aplikację :mrgreen:
kwikus

LEW -02 zastosowałbym do pomiaru zużycia prądu przez ulubione sprzęty mojej żony. Mowa o pralce i suszarce. Rachunki za prąd coraz większe a pralka pracuje coraz więcej, muszę mieć nad tym kontrolę. W rozdzielni mam miejsce więc urządzonko idealnie się do tego nadaje. Mam nadzieję, że uda mi się go zdobyć na testy.:mrgreen:
4x Sonoff basic, 2x smart DGM, 1x Sonoff Touch, 1x LIW-01, 2x PNW- 01, ESP 8266 sterowanie bramą wjazdową :mrgreen:
QLQ

Też podobnie jak Robert czekałem na taki licznik 1F ponieważ również mam w bloku tylko jena fazę i małą skrzynkę bezpieczników. Zamieniając go zamiast MEW zyskam 1 wolne miejsce gdzie będę mógł dołożyć chociażby zabezpieczenie w postaci GBM03 ( fajnie jakby było nakie GBM 01 na jedną fazę- może w przyszłości zrobice)
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
ag1851738

dzień dobry.
jestem pomiarowcem w każdym calu :-),
dokonuję pomiarów wszędzie i staram się opomiarować wszystko, no może prawie wszystko ;-),
dotąd nie było modułu lew-02 więc do pomiarów użyłem substytutu nie działającego w Supli.
zatem fajnie że już jest lew-02, może uda się porównać uzyskane wyniki?
pozdrawiam Producenta i Użytkowników urządzeń Zamel :-)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Nowości”