Czy jest jakiś sposób żeby home assistant odczytywał wieloklik lub przytrzymanie przycisku z supli i wywoływał akcję?
Właśnie kupiłem RNW-01 i zastanawiam sie czy uda mi się to spiąć
Z góry dzięki za pomoc
Tak. Możesz użyć integracji przez MQTT za pośrednictwem serwera Supli. W takim wypadku musisz w Cloud jako akcja do przycisku ustawić "publikowanie do integracji".bono122b wrote: Wed Apr 19, 2023 6:52 am Hej.
Czy jest jakiś sposób żeby home assistant odczytywał wieloklik lub przytrzymanie przycisku z supli i wywoływał akcję?
Właśnie kupiłem RNW-01 i zastanawiam sie czy uda mi się to spiąć
Z góry dzięki za pomoc
Na przykład w automatyzacji w wyzwalaczach. Będzie widać tylko te które zaznaczyłeś w Cloud.Lomax1983 wrote: Thu Apr 20, 2023 5:27 pm Zaznaczyłem w akcji "publikowanie do integracji" I nie mogę w HA znaleźć publikacji kliknięć. Patrzyłem w dzienniku i nic się nie publikuje?? Jak w HA wyłapać te publikacje?
Nie mam teraz włączonego HA, ale u mnie było wszystko widoczne, gdy w HA wszedłem w "integracje" i "mqtt" - tam była lista wszystkich encji i urządzeń, jakie się skonfigurowały przez MQTT.Lomax1983 wrote: Thu Apr 20, 2023 5:27 pm Zaznaczyłem w akcji "publikowanie do integracji" I nie mogę w HA znaleźć publikacji kliknięć. Patrzyłem w dzienniku i nic się nie publikuje?? Jak w HA wyłapać te publikacje?
Niestety w "integracji" i "mqtt" nie występuje kliknięcia. Jest sam włącznik ale dodatkowych kilku kliknięć brak. Dodam że ustawiłem w cloud dwa kliknięcia i trzy kliknięcia na publikowanie do integracji i jak sprawdzałem nie przybyło mi urządzeń i encji w integracji mqtt.klew wrote: Thu Apr 20, 2023 9:30 pmNie mam teraz włączonego HA, ale u mnie było wszystko widoczne, gdy w HA wszedłem w "integracje" i "mqtt" - tam była lista wszystkich encji i urządzeń, jakie się skonfigurowały przez MQTT.Lomax1983 wrote: Thu Apr 20, 2023 5:27 pm Zaznaczyłem w akcji "publikowanie do integracji" I nie mogę w HA znaleźć publikacji kliknięć. Patrzyłem w dzienniku i nic się nie publikuje?? Jak w HA wyłapać te publikacje?
Bo Ci nie przybędzie urządzeń ani encji HA widzi je jako wyzwalacze i możesz ich użyć w automatyzacjach.Lomax1983 wrote: Thu Apr 20, 2023 5:27 pm
Niestety w "integracji" i "mqtt" nie występuje kliknięcia. Jest sam włącznik ale dodatkowych kilku kliknięć brak. Dodam że ustawiłem w cloud dwa kliknięcia i trzy kliknięcia na publikowanie do integracji i jak sprawdzałem nie przybyło mi urządzeń i encji w integracji mqtt.