Chętnie przetestuję, brakuje mi takiego rozwiązania, aby monitorowac zużycie energii w bojlerze. Czekałem na takie rozwiązanie.
Pozdrawiam.
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-02 :)
-
kriis
1 faza, mieszkanie w bloku, brak gazu, indukcja
Na działce aktualnie mew-01
Na działce aktualnie mew-01
-
adrian4477
- Has thanked: 3 times
Zapowiada się kolejny po MEW-01 hit sprzedaży
Osobiście użył bym go w mieszkaniu gdzie posiadam instalację 1F, ale nawet bardziej przydał by się na działce do zdalnego monitorowania produkcji mikrofalownika który nie ma swojego interfejsu 
Last edited by adrian4477 on Sat Apr 22, 2023 7:57 pm, edited 1 time in total.
-
bananoho
Cześć,
Swój licznik użyłbym do pomiaru pracy pompy ciepła powietrze-woda, optymalizując jej pracę.
Z pozdrowieniami!
Swój licznik użyłbym do pomiaru pracy pompy ciepła powietrze-woda, optymalizując jej pracę.
Z pozdrowieniami!
-
Endriu
Pracuje przy utrzymaniu ruchu w sporej firmie i chętnie przetestuje tam możliwości LEW -02
-
Rafal.Smolen
A ja użyłbym ten moduł do wykonania automatu do grzania CWU. Mam fotowaltaikę i w momencie produkowaania nadwyżki prądu załączałbym grzalkę w zasobniku CWU. W innym przypadku grzeje gazem bo tańszy niż prąd do grzania CWU
-
sils
Jako dotychczasowy użytkownik mew-01 i posiadający tylko jedna fazę brakowało mi takiego licznika. Liczę na pozytywne rozpatrzenie
Dzięki niemu będę mógł wykorzystać wolne miejsce na inne urządzenia supli
-
zomers
Z chęcią sprawdziłbym współpracę z Home assistant, poprzez protokół MQTT. Posiadam już MEW-01 Wifi, dla całego domu, więc poprzez sieć Unify, mógłbym porównać komunikację obu urządzeń. Jestem już ciekaw, czy działają już długie nazwy sieci - musiałem stworzyć odrębną podsieć dla licznika. Jako obciążenie, myślę że solidnie dostałby pompę ciepła, bo z małymi urządzeniami radzę sobie pomiarem z gniazdek, a po Tym sprawdziłbym czy producent pompy, nie naciąga rzeczywistości. A potem się zobaczy...
-
cichy1024
Witam,
Chętnie podłączę w mieszkaniu na instalacji jednofazowej aby sprawdzić czy energetyka mnie nie oszukuje przy dzisiejszych cenach i miałbym w końcu wgląd do realnego zużycia bez ciągłego biegania do piwnicy.
Okularki tez bym przetestował na ogrodzie i w samochodzie
Chętnie podłączę w mieszkaniu na instalacji jednofazowej aby sprawdzić czy energetyka mnie nie oszukuje przy dzisiejszych cenach i miałbym w końcu wgląd do realnego zużycia bez ciągłego biegania do piwnicy.
Okularki tez bym przetestował na ogrodzie i w samochodzie