ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-02 :)

bicker

Chętnie przetestuję, brakuje mi takiego rozwiązania, aby monitorowac zużycie energii w bojlerze. Czekałem na takie rozwiązanie.
Pozdrawiam.
#Jurek#

Bardzo chętnie przetestuje przy klimatyzacji.
kriis

1 faza, mieszkanie w bloku, brak gazu, indukcja

Na działce aktualnie mew-01
adrian4477
Has thanked: 3 times

Zapowiada się kolejny po MEW-01 hit sprzedaży ;) Osobiście użył bym go w mieszkaniu gdzie posiadam instalację 1F, ale nawet bardziej przydał by się na działce do zdalnego monitorowania produkcji mikrofalownika który nie ma swojego interfejsu :D
Last edited by adrian4477 on Sat Apr 22, 2023 7:57 pm, edited 1 time in total.
bananoho

Cześć,
Swój licznik użyłbym do pomiaru pracy pompy ciepła powietrze-woda, optymalizując jej pracę.
Z pozdrowieniami!
Endriu

Pracuje przy utrzymaniu ruchu w sporej firmie i chętnie przetestuje tam możliwości LEW -02
Rafal.Smolen

A ja użyłbym ten moduł do wykonania automatu do grzania CWU. Mam fotowaltaikę i w momencie produkowaania nadwyżki prądu załączałbym grzalkę w zasobniku CWU. W innym przypadku grzeje gazem bo tańszy niż prąd do grzania CWU😁
sils

Jako dotychczasowy użytkownik mew-01 i posiadający tylko jedna fazę brakowało mi takiego licznika. Liczę na pozytywne rozpatrzenie :) Dzięki niemu będę mógł wykorzystać wolne miejsce na inne urządzenia supli
zomers

Z chęcią sprawdziłbym współpracę z Home assistant, poprzez protokół MQTT. Posiadam już MEW-01 Wifi, dla całego domu, więc poprzez sieć Unify, mógłbym porównać komunikację obu urządzeń. Jestem już ciekaw, czy działają już długie nazwy sieci - musiałem stworzyć odrębną podsieć dla licznika. Jako obciążenie, myślę że solidnie dostałby pompę ciepła, bo z małymi urządzeniami radzę sobie pomiarem z gniazdek, a po Tym sprawdziłbym czy producent pompy, nie naciąga rzeczywistości. A potem się zobaczy...
cichy1024

Witam,
Chętnie podłączę w mieszkaniu na instalacji jednofazowej aby sprawdzić czy energetyka mnie nie oszukuje przy dzisiejszych cenach i miałbym w końcu wgląd do realnego zużycia bez ciągłego biegania do piwnicy.

Okularki tez bym przetestował na ogrodzie i w samochodzie 😀

Return to “Nowości”