Brak zmiany stanu kanału z funkcją Deep Sleep.

YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Spoko. :)
YoMan
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

endrju_88 wrote: Tue Apr 25, 2023 10:59 pm Ok. oto co pokazało z mokrym czujnikiem :
...
A to wyświetla przy suchym czujniku :
W logach niestety nie ma komunikacji z serwerem. Pewnie w sofcie jest to wyłączone.

Zakładam, że kanał "0" to jest ten czujnik.
Wygląda jakby wartość ustawiała się poprawnie. W jednych logach nie ma komunikatu "Channel(0) value changed to 1" a w drugim jest. To znaczy, że w pierwsyzm przypadku kanał był zostawiony w domyślnym stanie "0", a w drugim, wartość została zmieniona na "1".

Urządzenie podczas rejestracji na serwerze wysyła aktualną wartość, więc powinno to było polecieć na serwer.

Sprwadzimy to po stronie serwera.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew

endrju_88 wrote: Tue Apr 25, 2023 1:33 pm
Czy mógłbyś założyć sobie konto na beta-cloud.supla.org i zarejestrować ten czujnik na to konto?
Na becie mamy lepszy wgląd w działanie serwera i łatwiej się debuguje różne problemy.

Jak to zrobisz, to podeślij na priw na jakiego maila założyłeś konto, to będziemy sprawdzać co tam się dzieje.
endrju_88
Been thanked: 4 times

Dobrze. Założę konto na beta. Mam pytanie : czy zakładając betę mogę podać ten sam e-mail i inne dane co przy zwykłym Cloud ? Aktualnie mam z 10 urządzeń na zwykłym Cloud i obawiam się , czy założenie bety nie zawaha ich poprawnym działaniem. Może niepotrzebnie się martwię ale wolę się upewnić z tąd te pytanie.
klew

endrju_88 wrote: Wed Apr 26, 2023 11:56 am Dobrze. Założę konto na beta. Mam pytanie : czy zakładając betę mogę podać ten sam e-mail i inne dane co przy zwykłym Cloud ? Aktualnie mam z 10 urządzeń na zwykłym Cloud i obawiam się , czy założenie bety nie zawaha ich poprawnym działaniem. Może niepotrzebnie się martwię ale wolę się upewnić z tąd te pytanie.
Możesz użyć tego samego maila.
Beta-cloud działa niezależnie od pozostałych pubicznych serwerów.
endrju_88

Beta Cloud założone , urządzenie z problemowym czujnikiem deszczu dodałem do clouda. Klew potwierdź proszę czy otrzymałeś ode mnie wiadomość na priv z moim mailem bo nie wiem czy doszła do ciebie wiadomość ( czy prawidłowo wysłałem ) , wspominałem , że jestem świerzak na tym forum i robię te czynności po raz pierwszy :lol:
klew

endrju_88 wrote: Wed Apr 26, 2023 3:56 pm Beta Cloud założone , urządzenie z problemowym czujnikiem deszczu dodałem do clouda. Klew potwierdź proszę czy otrzymałeś ode mnie wiadomość na priv z moim mailem bo nie wiem czy doszła do ciebie wiadomość ( czy prawidłowo wysłałem ) , wspominałem , że jestem świerzak na tym forum i robię te czynności po raz pierwszy :lol:
Niestety nic nie przyszło. Spróbuj jeszcze raz
endrju_88

Czy w prywatnych wiadomościach w dodaj odbiorcę wystarczy , że wpiszę Klew i wyślę ?
endrju_88

Wysłałem 2 raz na priv , nie wiem czy dojdzie ta wiadomość. Czegoś nie czaję. W wysłanych prywatnych wiadomościach powinna być ta wiadomość w historii . A jej nie widzę. Czy robię coś źle ?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Kliknij na nick pod zdjęciem @klew i dalej na wiadomości prywatne.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “Pomoc”