Brak zmiany stanu kanału z funkcją Deep Sleep.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
W logach niestety nie ma komunikacji z serwerem. Pewnie w sofcie jest to wyłączone.endrju_88 wrote: Tue Apr 25, 2023 10:59 pm Ok. oto co pokazało z mokrym czujnikiem :
...
A to wyświetla przy suchym czujniku :
Zakładam, że kanał "0" to jest ten czujnik.
Wygląda jakby wartość ustawiała się poprawnie. W jednych logach nie ma komunikatu "Channel(0) value changed to 1" a w drugim jest. To znaczy, że w pierwsyzm przypadku kanał był zostawiony w domyślnym stanie "0", a w drugim, wartość została zmieniona na "1".
Urządzenie podczas rejestracji na serwerze wysyła aktualną wartość, więc powinno to było polecieć na serwer.
Sprwadzimy to po stronie serwera.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
klew
Czy mógłbyś założyć sobie konto na beta-cloud.supla.org i zarejestrować ten czujnik na to konto?
Na becie mamy lepszy wgląd w działanie serwera i łatwiej się debuguje różne problemy.
Jak to zrobisz, to podeślij na priw na jakiego maila założyłeś konto, to będziemy sprawdzać co tam się dzieje.
Dobrze. Założę konto na beta. Mam pytanie : czy zakładając betę mogę podać ten sam e-mail i inne dane co przy zwykłym Cloud ? Aktualnie mam z 10 urządzeń na zwykłym Cloud i obawiam się , czy założenie bety nie zawaha ich poprawnym działaniem. Może niepotrzebnie się martwię ale wolę się upewnić z tąd te pytanie.
-
klew
Możesz użyć tego samego maila.endrju_88 wrote: Wed Apr 26, 2023 11:56 am Dobrze. Założę konto na beta. Mam pytanie : czy zakładając betę mogę podać ten sam e-mail i inne dane co przy zwykłym Cloud ? Aktualnie mam z 10 urządzeń na zwykłym Cloud i obawiam się , czy założenie bety nie zawaha ich poprawnym działaniem. Może niepotrzebnie się martwię ale wolę się upewnić z tąd te pytanie.
Beta-cloud działa niezależnie od pozostałych pubicznych serwerów.
Beta Cloud założone , urządzenie z problemowym czujnikiem deszczu dodałem do clouda. Klew potwierdź proszę czy otrzymałeś ode mnie wiadomość na priv z moim mailem bo nie wiem czy doszła do ciebie wiadomość ( czy prawidłowo wysłałem ) , wspominałem , że jestem świerzak na tym forum i robię te czynności po raz pierwszy 
-
klew
Niestety nic nie przyszło. Spróbuj jeszcze razendrju_88 wrote: Wed Apr 26, 2023 3:56 pm Beta Cloud założone , urządzenie z problemowym czujnikiem deszczu dodałem do clouda. Klew potwierdź proszę czy otrzymałeś ode mnie wiadomość na priv z moim mailem bo nie wiem czy doszła do ciebie wiadomość ( czy prawidłowo wysłałem ) , wspominałem , że jestem świerzak na tym forum i robię te czynności po raz pierwszy![]()