Pozycja kanałów w aplikacji - listing order

Basmar

djalex wrote: Thu Apr 27, 2023 3:09 pm
Basmar wrote: Thu Apr 27, 2023 2:57 pm Dzięki, tak to działa tylko na jednym telefonie, jeżeli dostęp ma kilka, kilkanaście osób lub ma się 2 telefony należy ręcznie wszystko za każdym razem poprzesówac.
Temat dotyczy ludzi nie za bardzo kumających telefony i mających grube, niezgrabne, śliskie paluchy.
Gdyby dało się w Cloud ustalić "Order Number" to by załatwiło sprawę raz na amen.
To prawda, ale nikt z twórców raczej nie myślał o tym że jedna osoba będzie administratorem dla kilku-kilkudziesięciu użyszkodników :P
Jakiś czas temu pytałem o Admin Access albo supervisor, przy dużych instalacjach musi być Admin i użyszkodnicy.
Inaczej będzie bajzel, wiem, że są ID dostępu to załatwia część problemów. Przyjdzie czas i na Admin Account oraz na Listing Order
No i cały plan spalił na panewce :cry:
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

No to pewnie trzeba czekać jak na wiele wiele innych funkcjonalności... Ale przyznać trzeba że z tym Admin Access to wbrew pozorom całkiem mądra rzecz - nie musiałbym żonie i teściowi za każdym razem wszystkiego ustawiać :D
Basmar

Znaczy @Lesny8 zna się na pisaniu aplikacji, bardzo ciekawe.
Czyli jest szansa poprosić o oplikacje szytą na miarę, wow.

Dzięki, już zainstalowałem.
Basmar

djalex wrote: Thu Apr 27, 2023 3:26 pm No to pewnie trzeba czekać jak na wiele wiele innych funkcjonalności... Ale przyznać trzeba że z tym Admin Access to wbrew pozorom całkiem mądra rzecz - nie musiałbym żonie i teściowi za każdym razem wszystkiego ustawiać :D
Żona i Teść to pestka a jak jest kochanka i za każdym razem powód to wizyty bo coś nie teges. Ile mniej stresu buloby przez konto admina i listing order? :mrgreen: :lol:
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Basmar wrote: Thu Apr 27, 2023 3:26 pm Znaczy @Lesny8 zna się na pisaniu aplikacji, bardzo ciekawe.
Czyli jest szansa poprosić o oplikacje szytą na miarę, wow.

Dzięki, już zainstalowałem.
Tu masz temat dotyczący zmodyfikowanej wersji apki. Jak pojawia się jakaś aktualizacja, to tam o tym informuję ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Basmar

Gdybym poprosił o okno HTML zamiast przycisku (i) tak żeby można było na przykład otworzyć stronę www, jakiś plik video HTML5, mały iframe itp.
Jest taka możliwość?
Chodzi o wklejenie na przykład publicznego linku do kamery co by widzieć czy coś się otwozylo lub nie, zamiast skakać pomiedzy aplikacjami?

Co Ty na to?

Budget się znajdzie.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

O czymś podobnym kiedyś myślałem, ale na myśleniu się skończyło :roll: bo czasu mi brakuje, żeby się nad tym porządnie pochylić. Praca, dom, dzieci, problemy dnia codziennego z żoną i kochanką :lol: normalnie dnia brakuje.

Trzeba by to przemyśleć 🤔 no bo gdzie by teraz przechowywać takie publiczne linki? Jakby to konfigurować, kiedy i gdzie zapisywać?
Wszystko można zrobić. Okienko okienkiem, ale czy nie lepiej byłoby mieć jakiś ogolny widok z wszystkich kamer?
A widok z konkretnej sztuki przypiąć sobie w szczegółach do wybranego kanału? To by było fajne :)

W planach apki są detailview dla każdego typu kanału. Tym samym każdy kanał zyska jakieś ustawienia (bynajmniej tak domniemam). Gdzieś w bazie, będą przechowywane te dane dla konkretnego już ID. Rozszerzenie obecnej tabeli, a może nowa z relacją? Nie wiem. Bynajmniej w takim widoku będzie można łatwo zagnieździć obraz z konkretnej kamery, bo do rekordu z ustawieniami można dokleić taki link, czy co tam się wymyśli ;) okienka w stylu 'i' wtedy niepotrzebne.
Ale dobrze by było żeby te detale najpierw się pojawiły i tak po cichu liczę na to, że je dostaniemy przy okazji realizacji KPOP po stronie apek.

Na githubie w repo apek wrze, bo w zespole świerza krew, jestem dobrej myśli. Wydaje mi się, że jest bliżej niż dalej ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Basmar

Szkoda, że nie znam się na pisaniu aplikacji, bo czasu mam sporo i mógłbym dodać coś od siebie i może nauczyłbym się ciekawych rzeczy.
Jak by co to na priv.
Supla rośnie w siłę aż miło patrzeć.
Dzięki za zainteresowanie się tematem, ja na każdy system patrzę z punku widzenia administratora, Supla to już nie systemie dla amatorów automatyzacji ale potężna maszyna dla użytku komercyjnego.

Return to “Ogólna dyskusja”