klew wrote: Tue May 02, 2023 11:52 am
Zastanowimy się jakby to można usprawnić.
Możesz to jeszcze spróbować obejść używając scen:
dodaj scenę, która otwiera bramę co 5 min (np. X razy, co pokrywa 2h), wtedy dodajesz harmonogram co 2h, a nie co 5 min.
Minus jest taki, że długotrwające sceny chyba nie mają gwarancji ukończenia. Np. jeśli trafi się aktualizacja serwera i jego restart, to scena się przerwie i możesz mieć ~2h bez działającej sceny w tle.
Jeśli potrzebujesz więcej harmonogramów to napisz maila do
[email protected] z adresu mailowego, na który masz konto. Tylko nie przesadzaj z ilością tych harmonogramów

.
Jesteś pewny, że chodzi o sceny, nie harmonogramy? Jeszcze z tego nie korzystałem, ale z tego co widzę, można dodać tu różne kanały, grupy kanałów, opóźnienia, ale nie widzę innych ustawień czasowych. Nie wiem, czy źle to interpretuję, ale wydaje mi się, że wychodzi na to samo, jak ustawię harmonogram: Interwał co 5 minut otwórz, data rozpoczęcia i godzina (np 6 rano), data zakończenia (ten sam dzień) i godzina (np.14).
Dziękuję za info

Skontaktuję się mailowo, myślę że 10-20 więcej będzie ok

Pozwoli mi to dodać kilka miesięcy do przodu oraz zostanie na jeszcze inne kanały, jakbym coś jeszcze musiał zautomatyzować
Basmar wrote: Tue May 02, 2023 2:07 pm
Ode mnie 3 grosze.
Dlaczego nie Call Supla?
-Wybrac numer telefonu dla swojej lokalizacji (choć to nie ma znaczenia)
-Podać numer firmie odbierającej odpady.
-Wpisać podane przez firmę numery telefonów kierowców wraz z imonami
-Udostępnić możłiwość dzwonienia tylko w określonych godzinach.
-Mamy pełną kontrolę, kto i kiedy dzownił, łatwo możemy zablokować funkcję dzwonienia lub usunąc niechciany numer.
-W razie niescisłości lub dysputu posiłkujemy sie logami
-CALL SUPLA jest zajefajna.
Powiem więcej, moim skromny z daniem służby jak Pogotrowie/Straż (celowo pominąłem krawędzie), powinny znać te numery i mieć możliwość otwarcia bram dla bezpieczeństa.
Z Call Supla również korzystam. Jest to super rozwiązanie i jestem z tego ogromnie szczęśliwy!

Nie mniej wydaje mi się, że z firmą odbierającą odpady to nie przejdzie. Oni zatrzymali się kilka dobrych lat temu. Mieliśmy już problemy żeby po prostu wzięli odpady, bo podjazd pod górkę im przeszkadzał

To firma, która wygrywa wszystkie przetargi i nie ma konkurencji. Mogę zapytać, ale podejrzewam, że odbiję się od ściany, bo odpady mają być wystawione itp.

Tak więc, mniej stresu będzie gdy po prostu brama będzie otwarta w dniu wywozu
Odnośnie służb, to jak to ogarnąć? Jestem za tym.