przekładniki prądowe inne niż oryginalne

vivooo

Witam,

Czy jest możliwość takiej konfiguracji supla, aby automatycznie przeliczał mnożnik np x7,8 przy innych niż oryginalne przekładniki prądowe?
Jeśli nie ma to może była by szansa dodać taką funkcjonalność w aplikacji i na serwerach online aby móc dodać mnożnik do każdego urządzenia z osobna..?

Mam kilka tych liczników i trochę mnie męczy ciągłe pamiętanie o przemnażaniu wartości....

Jest jeszcze opcja ze ja nie potrafię tego skonfigurować...
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

O jaki licznik pytasz?

Przy MEW nie ma takiej opcji. Jest w planach dodanie kilku innych wariantów przekładników, ale to będą konkretne przekładniki o konkretnych parametrach. Nie tylko "mnożnik" się zmienia, ale też inne ustawienia układu pomiarowego.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Szczegóły kalibracji ściśle są powiązane ze sprzętem i udostępnianie ich użytkownikowi z poiomu cloud/aplikacji mija się z celem. Urządzenia takie jak MEW w ogóle nie umożliwiają ręcznego wprowadzania takich danych ponieważ robi to precyzyjne narzędzie do kalibracji, a resztę parametrów dobiera się do osprzętu na etapie projektu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
vivooo

Zatem przekładnik typu: YHDC SCT036TS nie nadaje się do współpracy z MEW?

https://allegro.pl/oferta/przekladnik-p ... NjRlNzA%3D

skoro ma parametry 400A/0,333V, to czy nie zmieni się tylko błąd pomiaru i rozdzielczość pomiaru?

muszę z ciekawości zamontować dwa liczniki na jednej linii z przekładnikiem oryginalnym i właśnie z tym co podałem wyżej, ciekawe jaka będzie różnica po przemnożeniu przekładnika....?

Return to “supla-server”