Witam,
Czy jest możliwość takiej konfiguracji supla, aby automatycznie przeliczał mnożnik np x7,8 przy innych niż oryginalne przekładniki prądowe?
Jeśli nie ma to może była by szansa dodać taką funkcjonalność w aplikacji i na serwerach online aby móc dodać mnożnik do każdego urządzenia z osobna..?
Mam kilka tych liczników i trochę mnie męczy ciągłe pamiętanie o przemnażaniu wartości....
Jest jeszcze opcja ze ja nie potrafię tego skonfigurować...
przekładniki prądowe inne niż oryginalne
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
O jaki licznik pytasz?
Przy MEW nie ma takiej opcji. Jest w planach dodanie kilku innych wariantów przekładników, ale to będą konkretne przekładniki o konkretnych parametrach. Nie tylko "mnożnik" się zmienia, ale też inne ustawienia układu pomiarowego.
Przy MEW nie ma takiej opcji. Jest w planach dodanie kilku innych wariantów przekładników, ale to będą konkretne przekładniki o konkretnych parametrach. Nie tylko "mnożnik" się zmienia, ale też inne ustawienia układu pomiarowego.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Szczegóły kalibracji ściśle są powiązane ze sprzętem i udostępnianie ich użytkownikowi z poiomu cloud/aplikacji mija się z celem. Urządzenia takie jak MEW w ogóle nie umożliwiają ręcznego wprowadzania takich danych ponieważ robi to precyzyjne narzędzie do kalibracji, a resztę parametrów dobiera się do osprzętu na etapie projektu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
vivooo
Zatem przekładnik typu: YHDC SCT036TS nie nadaje się do współpracy z MEW?
https://allegro.pl/oferta/przekladnik-p ... NjRlNzA%3D
skoro ma parametry 400A/0,333V, to czy nie zmieni się tylko błąd pomiaru i rozdzielczość pomiaru?
muszę z ciekawości zamontować dwa liczniki na jednej linii z przekładnikiem oryginalnym i właśnie z tym co podałem wyżej, ciekawe jaka będzie różnica po przemnożeniu przekładnika....?
https://allegro.pl/oferta/przekladnik-p ... NjRlNzA%3D
skoro ma parametry 400A/0,333V, to czy nie zmieni się tylko błąd pomiaru i rozdzielczość pomiaru?
muszę z ciekawości zamontować dwa liczniki na jednej linii z przekładnikiem oryginalnym i właśnie z tym co podałem wyżej, ciekawe jaka będzie różnica po przemnożeniu przekładnika....?