Ja mam po angielsku.
Działa bez problemu przy zablokowanym telefonie.
Sprawdź w YouTube
Sesja zdalna to jedyne rozsądne rozwiązanie.
Pozdr.
Golokalizacja z SBW 02
-
Basmar
No i cały plan spalił na panewce 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wydaje mi się, że były wersje Androida/Asystenta Google, gdzie nie dało się tego mimo wszystko wyłączyć i przy zablokowanym ekranie, funkcje były ograniczone.Basmar wrote: Thu May 18, 2023 7:07 am Wejdz w ustawienia Google Assistant tam jest opcja żeby działał nawet przy zablokowanym telefonie.
Uruchamianie funkcji Supla nie jest stricte uruchamianirm aplikacji, działa na wszystkich urządzeniach bez problemu bez względu, czy zablokowane czy nie.
Na Forum nie można plików wideo dodawać, chyba czas już na nową wersję, coś na kształt grup WhatsApp lub podobnych.
Nie chce robić nic za plecami Supla, bo już mi się lekko dostało, warto pomyśleć.
Poza tym są wiadomości priv i można wymienić się kontaktami wtedy video Call lub samo wysłanie instrukcji jest o wiele łatwiejsze.
Pozdr
U siebie przed chwilą sprawdziłem i wydaje się, że to obecnie działa już poprawnie, ale sprawdzałem z gniazdkiem, a nie z bramą.
Odnośnie filmików - najprościej wrzucać na youtube i udostępniać link na forum.
Są też przynajmniej dwie grupy na FB - jedna dotycząca sprzętu Zamela, a druga nieformalna DIY. Ale w praktyce i tak większość osób jest odsyłanych do forum, albo są podawane linki do forum.
Wg mnie dodawanie kolejnych kanałów komunikacyjnych tylko rozwadnia wszystko. Potem nie da się tego śledzić, bo masz 5 apek i 3 strony do sprawdzania. Już nawet na tym forum, sprawdzanie pozostałych wersji językowych przychodzi mi z trudem
Ale fakt, że w Supli nie mamy takiego "medium" do prowadzenia rozmowy na żywo (coś a'la IRC, czy też jego współcześniejsza wersja Discord).
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Basmar
I znowu dostanie mi się.
YT jest ok jeżeli ktoś ma czas żeby ładnie wyedytowac film, ukryć prywatne dane, dodać czysty dźwięk.
Absolutnie nie jestem za tym żeby robić kolejne systemy komunikacji, bardziej chodzi mi o upgrade forum,
Może jakaś inna platforma?
Ja na przqde chce pomagać i jestem w tym dobry, na forum jest sporo osób lepszych ode mnie ale czas tracony na rozmowy, które w przyszłości nic nie wniosą bo dzisiejszy problem jutro może już być nieaktualny.
Pomyślmy nad upgreadem forum, żeby był bardziej up to date.
Bardziej mobile friendly.
Zgłaszam się na ochotnika do zdalnego support.
Mam licencje Teamviewer na urządzenia mobile, bezpiecznie szybko i za free.
Sesje pozna nagrać i za zgodą osoby zedytowac video, usunąć prywatne dane i na YT.
Jestem nauczony pracy zdalnej i tym zajmuje się zawodowo, takie zboczenie.
YT jest ok jeżeli ktoś ma czas żeby ładnie wyedytowac film, ukryć prywatne dane, dodać czysty dźwięk.
Absolutnie nie jestem za tym żeby robić kolejne systemy komunikacji, bardziej chodzi mi o upgrade forum,
Ja na przqde chce pomagać i jestem w tym dobry, na forum jest sporo osób lepszych ode mnie ale czas tracony na rozmowy, które w przyszłości nic nie wniosą bo dzisiejszy problem jutro może już być nieaktualny.
Sesje pozna nagrać i za zgodą osoby zedytowac video, usunąć prywatne dane i na YT.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Możesz wrzucać na YT i nie publikować tego. Tzn. będzie dostępne tylko dla osób mających bezpośredni link do wideo. A poza tym nie wyświetli się pod Twoim profilem, ani w wyszukiwaniach.Basmar wrote: Thu May 18, 2023 8:22 am I znowu dostanie mi się.
Forum używa phpBB
Forum ma swoje wady i zalety. To co jest jakoś działa od kilku lat. Czasem lepsze jest wrogiem dobrego
Ja nie osobiście nie lubię "teamviewerów", unikam "voice" i "video" jak się da.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Basmar
Jak pisałem, każdy ma swoje zboczenia zawodowe.
Ja lubię A/V i remote Screen, nie ma niedomówień.
Po szybkim załatwieniu sprawy mam czas na przygotowanie opisu co było nie tak i jak to naprawić, zamiast dyskutować 3 dni o w sumie łatwych tematach. Wolę mieć sprawy załatwione i wdety o dupie Marynie łetwiej się rozmawia.
Ja widzę Suple jako naprawdę corporate system, pewnie większość się nie zgodzi. Ale tak to wygląda z Wysp.
Lubie rozwój i usprawnienia dla końcowego usera.
Nich User będzie zadowolony a za kurtyna można implementować, napraiwac, testować, migrować, programować.
Pozdr.
Ja lubię A/V i remote Screen, nie ma niedomówień.
Po szybkim załatwieniu sprawy mam czas na przygotowanie opisu co było nie tak i jak to naprawić, zamiast dyskutować 3 dni o w sumie łatwych tematach. Wolę mieć sprawy załatwione i wdety o dupie Marynie łetwiej się rozmawia.
Ja widzę Suple jako naprawdę corporate system, pewnie większość się nie zgodzi. Ale tak to wygląda z Wysp.
Lubie rozwój i usprawnienia dla końcowego usera.
Nich User będzie zadowolony a za kurtyna można implementować, napraiwac, testować, migrować, programować.
Pozdr.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
eh... muszę zaprzestać pisać po północy bo albo głupoty czytam albo głupoty wypisujęGitman wrote: Thu May 18, 2023 2:38 amPytanie było o asystenta Google, nie o Home asistant.
Z tego co kojarzę trzeba najpierw zainstalować Google home i tam będziesz miał suple do wyboru.
w GH idzie prosto ... Ustawienia -> dodaj urządzenie -> Obsługiwane przez Google ... i tam szukamy Supli
YoMan
-
Basmar
Skromność to moje drugie imię.