Wydaje mi się że taki status jest jak nie jest skomfogurowanu żaden kanał.
Jakby nie został zdefiniowany przycisk konfiguracyjny wtedy wtedy moduł cały czas rozgłasza sieci WiFi. Sprawdź te dwie rzeczy.
Brak modułu w Cloud
-
MW1
Moduł dodany bez dodawania! Po kolejnym generowaniu i wpisaniu danych dostępowych sam się pokazał w aplikacji. Niestety ponownie potrzebuję pomocy.
Jestem zielony w programowaniu. Nie mogę znaleźć odpowiednich gopio dla przekaźnika. Wspomagając się repozytorium Tasmoty ustawiłem dwa wyjścia dla dwóch przekaźników, które nie działają, próbowałem zmieniać inne gopio i inne stany.
Teraz zasadnicze pytanie, czy taką zabawą może mi się przypadkowo trafić odpowiednie?
Drugie pytanie, dlaczego ustawiając jeden przekaźnik ( bo ten moduł tak ma) pokazuje się w aplikacji jako rozłączony.
Ktoś coś wie?
Jestem zielony w programowaniu. Nie mogę znaleźć odpowiednich gopio dla przekaźnika. Wspomagając się repozytorium Tasmoty ustawiłem dwa wyjścia dla dwóch przekaźników, które nie działają, próbowałem zmieniać inne gopio i inne stany.
Teraz zasadnicze pytanie, czy taką zabawą może mi się przypadkowo trafić odpowiednie?
Drugie pytanie, dlaczego ustawiając jeden przekaźnik ( bo ten moduł tak ma) pokazuje się w aplikacji jako rozłączony.
Ktoś coś wie?
-
Patryk
TakMW1 wrote: Sun May 21, 2023 10:57 am Teraz zasadnicze pytanie, czy taką zabawą może mi się przypadkowo trafić odpowiednie?
Jeżeli na początku skonfigurowałeś dwa przekaźniki i z taką konfiguracją zarejestrowałeś moduł w Clud-ie,MW1 wrote: Sun May 21, 2023 10:57 am Drugie pytanie, dlaczego ustawiając jeden przekaźnik ( bo ten moduł tak ma) pokazuje się w aplikacji jako rozłączony.
a następnie w konfiguracji zmieniłeś na jeden przekaźnik, to moduł NIE połączy się z Clud-em,
gdyż powstał "Konflikt kanałów".
W takiej sytuacji trzeba usunąć moduł z Clud-a i ponownie zarejestrować.
Ps.
Przy takich "zabawach" z nieznanym modułem najlepiej konfigurować go ręcznie:
viewtopic.php?p=128351#p128351