Sonoff Touch

Lucas

wojtas567 wrote: Tue Nov 14, 2017 2:04 pm dla "skośno-okiego" to zapewne nie ma znaczenia, odpad z produkcji rzucony na ali... a tam i tak ktoś kupił jak widać trafiło na mnie :(, przecież nie odeślę
tu jest dobrze https://www.aliexpress.com/item/EU-Stan ... 0.0.RSpdaN.
No odsyłania nie polecam :) Raz chciałem odesłać ładowarkę imax b6, to jak sprawdziłem ceny na poczcie, to wyszłoby drożej, niż nowa ładowarka - bo Chińczyk chciał koniecznie rejestrowaną.
wojtas567

od 50zł :)
Pozdrawiam
Wojtek
bicker

Lucas wrote: Tue Nov 14, 2017 4:05 pm
wojtas567 wrote: Tue Nov 14, 2017 2:04 pm dla "skośno-okiego" to zapewne nie ma znaczenia, odpad z produkcji rzucony na ali... a tam i tak ktoś kupił jak widać trafiło na mnie :(, przecież nie odeślę
tu jest dobrze https://www.aliexpress.com/item/EU-Stan ... 0.0.RSpdaN.
No odsyłania nie polecam :) Raz chciałem odesłać ładowarkę imax b6, to jak sprawdziłem ceny na poczcie, to wyszłoby drożej, niż nowa ładowarka - bo Chińczyk chciał koniecznie rejestrowaną.
kiedyś zdążyło mi się otworzyć spór na ali, ponieważ otrzymany produkt różnił sie od opisywanego.... Ali zwróciło mi kasę
może w ten sposób spróbuj ..
wojtas567

bicker wrote: Wed Nov 15, 2017 5:27 am
kiedyś zdążyło mi się otworzyć spór na ali, ponieważ otrzymany produkt różnił sie od opisywanego.... Ali zwróciło mi kasę
może w ten sposób spróbuj ..
Już za późno bo wystawiony komentarz

Ale co do sporów to potwierdzam działa ta opcja, też już dostałem zwrot kasy za niedziałający sprzęt :) i nie musiałem odsyłać
Pozdrawiam
Wojtek
Lucas

wojtas567 wrote: Wed Nov 15, 2017 9:31 am Ale co do sporów to potwierdzam działa ta opcja, też już dostałem zwrot kasy za niedziałający sprzęt :) i nie musiałem odsyłać
Potwierdzam. Raz dostałem nawet zwrot podwójnie. Jeden od Ali za niedostarczenie towaru i drugi od MasterCard, bo płaciłem kredytową.
bard4

Witam!
W temacie Sonoff Touch ale trochę z innej strony. Napiszcie proszę jak wygląda u was sprawa manualnego włączania/wyłączania przełącznika. U mnie niestety trochę kulawo - pomimo że trafiam paluchem centralnie w miejsce zaznaczone kropkami (gdzie znajduję się płytka stykowa) często muszę kilkakrotnie nacisnąć żeby zmienić stan przełącznika. Czy ktoś na forum miał podobny problem? Trafiła mi się jakaś gorsza sztuka? A może można jeszcze coś pokombinować żeby działało to sprawniej.
michael

bard4 wrote: Mon Dec 04, 2017 8:26 am Witam!
W temacie Sonoff Touch ale trochę z innej strony. Napiszcie proszę jak wygląda u was sprawa manualnego włączania/wyłączania przełącznika. U mnie niestety trochę kulawo - pomimo że trafiam paluchem centralnie w miejsce zaznaczone kropkami (gdzie znajduję się płytka stykowa) często muszę kilkakrotnie nacisnąć żeby zmienić stan przełącznika. Czy ktoś na forum miał podobny problem? Trafiła mi się jakaś gorsza sztuka? A może można jeszcze coś pokombinować żeby działało to sprawniej.
Odkręć lekko obudowę. Prawdopodobnie jak za bardzo dokręciłeś do ściany to lekko się odkształciła i taki jest efekt.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wojtas567

Ja u siebie zauważyłem, że jak miałem kabelki do DS wyciągnięte to one dosuwały płytkę do szkła i lepiej działało, teraz zrobiłem podcięcie żeby wszystko ładnie leżało i dotyk jest słabszy :(.
Pozdrawiam
Wojtek
Lucas

Odkopałem z szafy mojego Touch'a zakupionego wieki temu, który jeszcze miał oryginalne oprogramowanie.
Zgrałem oryginał i wgrałem soft @Zybiego przeznaczony dla Touch Dual - oczywiście wszystko działa, wyłączyłem w Cloudzie drugi kanał itp.
Użyłem na szybko szukajki, ale nie znalazłem - czy jest już soft, w którym dioda dotyku działa odwrotnie, tzn. świeci przy wyłączonym przekaźniku? Wiem, że @pzygmunt dopisał to kiedyś do listy na potem, ale chyba nic takiego nie powstało jeszcze...
Zybi

Podaj mi na priv chip_ID modułu, a dostaniesz full wypas soft do tego toucha.

Return to “Nowości”