Sonoff Touch

Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 632
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

wt lis 14, 2017 4:05 pm

wojtas567 pisze:
wt lis 14, 2017 2:04 pm
dla "skośno-okiego" to zapewne nie ma znaczenia, odpad z produkcji rzucony na ali... a tam i tak ktoś kupił jak widać trafiło na mnie :(, przecież nie odeślę
tu jest dobrze https://www.aliexpress.com/item/EU-Stan ... 0.0.RSpdaN.
No odsyłania nie polecam :) Raz chciałem odesłać ładowarkę imax b6, to jak sprawdziłem ceny na poczcie, to wyszłoby drożej, niż nowa ładowarka - bo Chińczyk chciał koniecznie rejestrowaną.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1999
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt lis 14, 2017 4:49 pm

od 50zł :)
Pozdrawiam
Wojtek
bicker
Posty: 411
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

śr lis 15, 2017 5:27 am

Lucas pisze:
wt lis 14, 2017 4:05 pm
wojtas567 pisze:
wt lis 14, 2017 2:04 pm
dla "skośno-okiego" to zapewne nie ma znaczenia, odpad z produkcji rzucony na ali... a tam i tak ktoś kupił jak widać trafiło na mnie :(, przecież nie odeślę
tu jest dobrze https://www.aliexpress.com/item/EU-Stan ... 0.0.RSpdaN.
No odsyłania nie polecam :) Raz chciałem odesłać ładowarkę imax b6, to jak sprawdziłem ceny na poczcie, to wyszłoby drożej, niż nowa ładowarka - bo Chińczyk chciał koniecznie rejestrowaną.
kiedyś zdążyło mi się otworzyć spór na ali, ponieważ otrzymany produkt różnił sie od opisywanego.... Ali zwróciło mi kasę
może w ten sposób spróbuj ..
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1999
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 15, 2017 9:31 am

bicker pisze:
śr lis 15, 2017 5:27 am

kiedyś zdążyło mi się otworzyć spór na ali, ponieważ otrzymany produkt różnił sie od opisywanego.... Ali zwróciło mi kasę
może w ten sposób spróbuj ..
Już za późno bo wystawiony komentarz

Ale co do sporów to potwierdzam działa ta opcja, też już dostałem zwrot kasy za niedziałający sprzęt :) i nie musiałem odsyłać
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 632
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

śr lis 15, 2017 10:43 am

wojtas567 pisze:
śr lis 15, 2017 9:31 am
Ale co do sporów to potwierdzam działa ta opcja, też już dostałem zwrot kasy za niedziałający sprzęt :) i nie musiałem odsyłać
Potwierdzam. Raz dostałem nawet zwrot podwójnie. Jeden od Ali za niedostarczenie towaru i drugi od MasterCard, bo płaciłem kredytową.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
bard4
Posty: 1
Rejestracja: pn gru 04, 2017 8:17 am

pn gru 04, 2017 8:26 am

Witam!
W temacie Sonoff Touch ale trochę z innej strony. Napiszcie proszę jak wygląda u was sprawa manualnego włączania/wyłączania przełącznika. U mnie niestety trochę kulawo - pomimo że trafiam paluchem centralnie w miejsce zaznaczone kropkami (gdzie znajduję się płytka stykowa) często muszę kilkakrotnie nacisnąć żeby zmienić stan przełącznika. Czy ktoś na forum miał podobny problem? Trafiła mi się jakaś gorsza sztuka? A może można jeszcze coś pokombinować żeby działało to sprawniej.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1160
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn gru 04, 2017 8:29 am

bard4 pisze:
pn gru 04, 2017 8:26 am
Witam!
W temacie Sonoff Touch ale trochę z innej strony. Napiszcie proszę jak wygląda u was sprawa manualnego włączania/wyłączania przełącznika. U mnie niestety trochę kulawo - pomimo że trafiam paluchem centralnie w miejsce zaznaczone kropkami (gdzie znajduję się płytka stykowa) często muszę kilkakrotnie nacisnąć żeby zmienić stan przełącznika. Czy ktoś na forum miał podobny problem? Trafiła mi się jakaś gorsza sztuka? A może można jeszcze coś pokombinować żeby działało to sprawniej.
Odkręć lekko obudowę. Prawdopodobnie jak za bardzo dokręciłeś do ściany to lekko się odkształciła i taki jest efekt.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1999
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn gru 04, 2017 8:34 am

Ja u siebie zauważyłem, że jak miałem kabelki do DS wyciągnięte to one dosuwały płytkę do szkła i lepiej działało, teraz zrobiłem podcięcie żeby wszystko ładnie leżało i dotyk jest słabszy :(.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 632
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pn sty 01, 2018 11:19 pm

Odkopałem z szafy mojego Touch'a zakupionego wieki temu, który jeszcze miał oryginalne oprogramowanie.
Zgrałem oryginał i wgrałem soft @Zybiego przeznaczony dla Touch Dual - oczywiście wszystko działa, wyłączyłem w Cloudzie drugi kanał itp.
Użyłem na szybko szukajki, ale nie znalazłem - czy jest już soft, w którym dioda dotyku działa odwrotnie, tzn. świeci przy wyłączonym przekaźniku? Wiem, że @pzygmunt dopisał to kiedyś do listy na potem, ale chyba nic takiego nie powstało jeszcze...
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
Zybi
Posty: 1479
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sty 01, 2018 11:23 pm

Podaj mi na priv chip_ID modułu, a dostaniesz full wypas soft do tego toucha.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”