TERMOREGULACJA - ZAPROSZENIE DO TESTÓW :)

Raku2008

Też jestem chętny na testy.
opo521b

Z LEW,m mi się nie udało to może tu szczęście dopisze. Mam już w domu sporo urządzeń na mROW-02, do tego MEW-01 i teraz z chęcią przydał by się GKW-01. Zastąpił bym nim mojego starego Techa który nie jest łatwy w konfiguracji.
Mam w domu schorowanych rodziców i często jeszcze wieczorami grzeje, także myślę że idealnie przetestował bym ten produkt.
Pozdrawiam :)
elmaya

I have seen the implementation for "Hvac" in supla-device by @klew.
I take this opportunity to congratulate @klew for the great job.

there are many configuration options and it will be quite a challenge to make a device that is intuitive in daily use and also has many configuration options.

And of course I would like to do the tests. ;)
wojtas567

Chętnie przetestuję GKW-01, grzejniki czekają na to urządzenie już od kilku lat :)
co do chłodzenia to przekaźnik musi być ze stykiem NO/NC a nie beznapięciowym.
Pozdrawiam
Wojtek
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

wojtas567 wrote: Wed Jun 14, 2023 3:50 pm Chętnie przetestuję GKW-01, grzejniki czekają na to urządzenie już od kilku lat :)
co do chłodzenia to przekaźnik musi być ze stykiem NO/NC a nie beznapięciowym.
No/NC niewiele da. Jeśli termostat miałby realizować jednocześnie funkcję chłodzenia i grzania, to powinien mieć dwa przekaźniki.
Przy grzaniu i chłodzeniu potrzebne są trzy możliwe stany wyjściowe: grzanue, chłodzenie, wyłączone. Natomiast na jednym przekaźniku z wyjściami no i nc mamy tylko dwa stany
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

elmaya wrote: Wed Jun 14, 2023 3:34 pm I have seen the implementation for "Hvac" in supla-device by @klew.
Thanks! Obviously not all options are applicable to GKW-01, but this HVAC channel should be sufficient for majority of possible applications of thermostat :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Jeśli posiada styk beznapieciowy to też mógłbym przetestować. Swoją drogą jak to będzie w słupki wyglądało tak wstępnie? Będzie to miało coś Ala harmonogram wbudowany do którego można dostać się z clouda ale będzie potrafił pracować i bez internetu ?
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
wojtas567

klew wrote: Wed Jun 14, 2023 4:15 pm
No/NC niewiele da. Jeśli termostat miałby realizować jednocześnie funkcję chłodzenia i grzania, to powinien mieć dwa przekaźniki.
Miałem na myśli realizację tylko chłodzenia lub tylko grzania. Co do funkcji 2w1 to już musi być trochę bardziej zaawansowany układ.
Pozdrawiam
Wojtek
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

klew wrote: Wed Jun 14, 2023 4:18 pm
elmaya wrote: Wed Jun 14, 2023 3:34 pm I have seen the implementation for "Hvac" in supla-device by @klew.
Thanks! Obviously not all options are applicable to GKW-01, but this HVAC channel should be sufficient for majority of possible applications of thermostat :)
That's what I'm waiting for :) I will not change hardware but I would like to unplug from scripts :)
YoMan
Been thanked: 5 times

Chętnie potestuje a następnie zamienię swój termostat do pieca gazowego od chińczyka na Made in Poland ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/

Return to “Nowości”