TERMOREGULACJA - ZAPROSZENIE DO TESTÓW :)
-
opo521b
Z LEW,m mi się nie udało to może tu szczęście dopisze. Mam już w domu sporo urządzeń na mROW-02, do tego MEW-01 i teraz z chęcią przydał by się GKW-01. Zastąpił bym nim mojego starego Techa który nie jest łatwy w konfiguracji.
Mam w domu schorowanych rodziców i często jeszcze wieczorami grzeje, także myślę że idealnie przetestował bym ten produkt.
Pozdrawiam
Mam w domu schorowanych rodziców i często jeszcze wieczorami grzeje, także myślę że idealnie przetestował bym ten produkt.
Pozdrawiam
-
elmaya
I have seen the implementation for "Hvac" in supla-device by @klew.
I take this opportunity to congratulate @klew for the great job.
there are many configuration options and it will be quite a challenge to make a device that is intuitive in daily use and also has many configuration options.
And of course I would like to do the tests.
there are many configuration options and it will be quite a challenge to make a device that is intuitive in daily use and also has many configuration options.
And of course I would like to do the tests.
-
wojtas567
Chętnie przetestuję GKW-01, grzejniki czekają na to urządzenie już od kilku lat 
co do chłodzenia to przekaźnik musi być ze stykiem NO/NC a nie beznapięciowym.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
No/NC niewiele da. Jeśli termostat miałby realizować jednocześnie funkcję chłodzenia i grzania, to powinien mieć dwa przekaźniki.wojtas567 wrote: Wed Jun 14, 2023 3:50 pm Chętnie przetestuję GKW-01, grzejniki czekają na to urządzenie już od kilku lat
Przy grzaniu i chłodzeniu potrzebne są trzy możliwe stany wyjściowe: grzanue, chłodzenie, wyłączone. Natomiast na jednym przekaźniku z wyjściami no i nc mamy tylko dwa stany
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Thanks! Obviously not all options are applicable to GKW-01, but this HVAC channel should be sufficient for majority of possible applications of thermostatelmaya wrote: Wed Jun 14, 2023 3:34 pm I have seen the implementation for "Hvac" in supla-device by @klew.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Jeśli posiada styk beznapieciowy to też mógłbym przetestować. Swoją drogą jak to będzie w słupki wyglądało tak wstępnie? Będzie to miało coś Ala harmonogram wbudowany do którego można dostać się z clouda ale będzie potrafił pracować i bez internetu ?
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
wojtas567
Miałem na myśli realizację tylko chłodzenia lub tylko grzania. Co do funkcji 2w1 to już musi być trochę bardziej zaawansowany układ.klew wrote: Wed Jun 14, 2023 4:15 pm
No/NC niewiele da. Jeśli termostat miałby realizować jednocześnie funkcję chłodzenia i grzania, to powinien mieć dwa przekaźniki.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
That's what I'm waiting forklew wrote: Wed Jun 14, 2023 4:18 pmThanks! Obviously not all options are applicable to GKW-01, but this HVAC channel should be sufficient for majority of possible applications of thermostatelmaya wrote: Wed Jun 14, 2023 3:34 pm I have seen the implementation for "Hvac" in supla-device by @klew.
![]()
YoMan